Kampüs

UKÜ lisansüstü eğitimde kariyer fırsatı sunmaya devam ediyor

UKÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’ne bağlı Eğitim Yönetimi ve Planlaması İngilizce Yüksek Lisans Programı, 2020-2021 Akademik Yılı Bahar dönemi kayıt başvuruları başladı.

CIU News Full Width Default Image

Program Sorumlusu Prof. Dr. Fatoş Silman, tüm dünyanın günümüzde hızla gelişip, değiştiğini anımsatarak, bu program ile amaçlarının değişen ve gelişen dünyada değişimi şekillendirebilen, yönetebilen ve kurumuna en iyi şekilde uyarlayan etkili liderleri yetiştirmek olduğunu belirtti.

Öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerinde bir eğitim kurumunun etkili bir şekilde yönetilebilmesi için gerekli olan liderlik, motivasyon, değişim, karar verme, denetim, planlama, problem çözme ve iletişim süreçleri konusunda bilgilendireceğini dile getiren Silman, “Disiplinler arası bir yaklaşımla yola çıkıyoruz. Programımızdan yetişen uzmanlar eğitim ekonomisi, bütçeleme ve maliyet-etkinlik konularında da bilgi sahibi olacaklar” dedi.

Prof. Dr. Silman, programın eğitim kurumlarına yönelik olduğu kadar kamu ve özel sektörün eğitim ile insan kaynakları birimlerinde çalışanlara yönelik olarak da bilgi sağlayacağını aktararak, bu alanlarda çalışanların ise eğitim ihtiyaç analizi yapabilme ve personelin sürekli gelişimi için gerekli olan süreçler kapsamında yetiştirileceklerini ifade etti.

Programının alanında uzman, nitelikli bir kadrosu bulunduğuna dikkat çeken Silman, eğitim süresince öğrencileri ile her türlü eğitim teknolojilerini kullanarak araştırmalara dayalı verimli bir öğretim süreci sağlanacağına işaret etti.

Prof. Dr. Silman, Eğitim Yönetimi ve Planlaması İngilizce yüksek lisans programında öğrenim gören öğrencilere kuramsal derslerin yanı sıra bilimsel araştırmalar yapma, konferanslara katılma, çalışmalarını bilimsel dergilerde yayın yapma fırsatı tanınacağını da belirterek, “Programdan mezun olanlar eğitim yönetimi ve planlaması uzmanı unvanı alırlar. Bu nitelikleri kazananlar sadece eğitim alanında değil, başka alanlarda da yönetim ve planlama uzmanı kimliğini kazanırlar. Mezun olan öğrenciler merkezi eğitim kurumlarında, okul müdürü görevlerinde, üniversitelerde ve diğer eğitim kurumlarında yönetici ve denetmen olarak çalışabilirler” dedi.