Kütüphane Duyurular

Deneme Erişimine Açılan Veritabanları

The British Editorial Society of Bone&Joint Publishing, kısa bir süre önce ortopedi uzmanları için tamamen ücretsiz bir Orthosearch platformunu oluşturmuştur. Ortopedi ve travmatoloji alanında çalışan herkes bu platform üzerinden ilgilendikleri alanda yayımlanan makaleleri, konferans tutanaklarını, podcastleri, videoları ve çok daha fazlasını ücretsiz olarak tarayabilmektedir.

Erişim için tıklayınız.

TotalPatent One veritabanı ile 1790'dan beri 107 farklı patent ofisinden alınan tam metin patent verilerine erişim sağlanabilir. 24 Kasım 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim için tıklayınız

NexisUni ticari, yasal ve haber kaynaklarına tek bir arayüz üzerinden erişim imkânı sağlamaktadır. NexisUni sayesinde farklı ülkelerin hukuk, içtihat ve diğer bilgilerini kapsayan pek çok hukuk dergisinede çevrimiçi olarak erişebilirsiniz. 24 Kasım 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim için tıklayınız

Turcademy (Akademik e-kitap veri tabanı) Türkiye'deki 20 yayınevinin yayınlamış olduğu farklı alanlarda 10.000'in üzerinde Türkçe akademik ve edebi kitap veri tabanı üzerinden kullanıma sunulmaktadır. Turcademy veri tabanı bünyesinde Sosyal ve Beşeri Bilimler, Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar, Hukuk ve Kültür Koleksiyonları içerisinde ders kitabı, akademik kitap niteliğindeki binlerce Türkçe kitap kullanıcılar ile buluşmaktadır.

Kullanıcıların Turcademy içeriğini görüntüleyebilmeleri için @ciu.edu.tr uzantılı e-posta hesaplarını kullanarak bir kereye mahsus kullanıcı hesabı oluşturmaları yeterlidir. 25 Kasım 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim için tıklayınız

DataTurkey Türkiye’nin ekonomik, sosyal, sektörel ve bölgesel verilerini birleştirerek sunan bir veri tabanı uygulamasıdır. 26 Kasım 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim için tıklayınız

Visible Body Anatomi Atlası insan vücuduyla ilgili 3 boyutlu (3D) etkileşimli görsel içerik veritabanıdır. 3 boyutlu (3D) anatomi görseleri içeren Visible Body Anatomi Atlası 30 Kasım 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim için tıklayınız

De Gruyter e-Dergileri Fen ve sosyal bilimler alanlarında pek çok içeripe sahip ve bilimsel kurumların işbirliğiyle yayınlanan yaklaşık 450 De Gruyter dergisi, 30 Kasım 2022 tarihine kadar erişime açılmıştır.

Erişim için tıklayınız

Osmosis tıp eğitimini daha verimli, etkileşimli ve ilgi çekici hale getiren ve animasyonlu videoların bulunduğu bir eğitim platformudur. 1800+ video, 16,000+ flashcard, 8300+ sorudan oluşmakta olan ve mobil uygulama üzerinden de erişim imkanı sağlayan bir platformdur. Hem akademisyenler hem de öğrenciler için oluşturulmuş 2000’e yakın alt konu alanına aşağıda belirtilen adreslerden 30 Kasım 2022 tarihine kadar ulaşabilirsiniz.

Akademisyenler erişimi için tıklayınız

Öğrenciler erişimi için tıklayınız

Konu alanları erişimi için tıklayınız

Legal Online - Online Kütüphane ile telif hakları Legal Yayıncılık’a ait basılı hukuk kitapları (500+) ve 14 farklı başlıktaki hukuk dergilerinin (750+) tüm sayılarının basılı ile birebir aynı görünümlü dijital hallerine online olarak ulaşılabilmektedir. 30 Kasım 2022 tarihine kadar erişime açılmıştır.

Erişim için tıklayınız

Legal Online - Legalbank yardımı ile pek çok mevzuata, akademik ve uygulamaya yönelik makalelere, tezlere, dilekçelere, belgelere ve gerekçelere erişilebilmektedir. 30 Kasım 2022 tarihine kadar erişime açılmıştır.

Erişim için tıklayınız

Publicly Available Content veri tabanı bir çoğu tam metin olmak üzere 4.222 materyal (gazete, dergi, akademik dergi vb.) içerir. Üniversitemiz için 31 Aralık 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.
Erişim için tıklayınız

Hukuki araştırmalar için en güncel içtihat ve mevzuat ile yorumlu uzman makalelerini içeren mevzuat ve içtihat veri tabanı MevBank, 31 Aralık 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim için tıklayınız

HukukTürk Türk mevzuat ve hukuk kararları içeren tam metin bir veri tabanıdır. Yargıtay, Danıştay gibi Yüksek Mahkeme ve AİHM kararları ile kanun, KHK, tüzük, yönetmelik vb. mevzuat içeriklerini derler. Ayrıca kullanıcıların yararlanması amacıyla dava, icra, genel dilekçe ve sözleşme örnekleri de içerir. 31 Aralık 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Webinar Duyurusu

ClinicalKey Kullanıcı Eğitimi: Tıbbi ve cerrahi içerikler

ClinicalKey, medikal bilgiyi bulmayı ve uygulamayı kolaylaştıran, hekimleri, diş hekimlerini, hemşireleri, eczacıları ve tüm sağlık profesyonelleri ve öğrencilerini destekleyen bir klinik arama motorudur. 30'dan fazla tıbbi uzmanlık alanında videolar ve devam eden klinik araştırmalar gibi içeriklerin yanı sıra, tam metin Elsevier tıbbi, cerrahi, eczacılık ve diş hekimliği kitapları ve dergilerinden oluşan kapsamlı bir içerik sunmaktadır. Düzenlenecek online eğitimde, ClinicalKey’de bulunan tüm gelişmiş araçların nasıl kullanılacağının yanı sıra, tıbbi bilgilere erişmek için nasıl arama yapılacağı da anlatılacaktır.

Eğitim yaklaşık olarak 60 dakika sürecektir ve eğitim dili İngilizce'dir.

Tarih: 10 Kasım 2022, Perşembe Saat: 17:00

Kayıt için tıklayınız