Kampüs

UKÜ Hukuk Fakültesi’nden İki Büyük Etkinlik

Eğitim kalitesi, akademik kadrosu ve düzenlediği bilimsel toplantılarla adından sürekli söz ettiren UKÜ Hukuk Fakültesi iki büyük etkinliğe daha imza atıyor.

CIU News Full Width Default Image

“Korona Virüs Salgınının Yol Açtığı Hukuksal Sorunlar Sempozyumu” başlıklı etkinlik 12 Kasım 2020 tarihinde çevrimiçi olarak yapılacak ve bu etkinliğe çevrimiçi olarak dileyen herkes katılabilecek. Etkinlikte, UKÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri ile Özyeğin Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin karşılıklı sunumları yer alacak.

Sempozyum düzenleme kurulunda yer alan UKÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şölen Külahçı, Özyeğin Üniversitesi ile dört yıldan bu yana ortak bilimsel etkinlikler yaptıklarını belirterek, bu ilişkilerin geliştirilmesi ile ilgili yeni çalışmalar yürüttüklerini de söyledi.

Korona Virüsüyle İlgili KKTC ve TC Hukuku Karşılaştırmalı Olarak Yapılan İlk Çalışma

Doç. Dr. Külahçı, yapılacak olan sempozyumun Korona Virüsü ile ilgili olarak KKTC ve TC Hukuku karşılaştırmalı olarak yapılan ilk çalışma olduğuna dikkat çekerek, korona virüsünün TC ile KKTC’de yarattığı hukuksal sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin getirilmesi ile ilgili olarak önemli bir çalışma olduğunu da ifade etti.

UKÜ Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenecek bir diğer etkinlik ise VI. Karşılaştırmalı Hukuk Sempozyumu çerçevesinde 13 – 14 Kasım tarihlerinde yapılacak olan öğrenci semineri olacak. Seminer hakkında bilgi veren Külahçı, dört yıldan beri Özyeğin Üniversitesi ile güz ve bahar dönemlerinde karşılaştırmalı öğrenci semineri yaptıklarını, bu seminerlerde öğrencilerin belirlenen konularda TC ve KKTC Hukuku ile ilgili olarak sunumlar gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Doç. Dr. Külahçı, çalışmanın KKTC üniversitelerinde benzerinin olmadığına vurgu yaparak, seminere öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Seminerin en büyük özelliğinin öğrencilerin kendi araştırmalarının sonuçlarını açıklamaları olduğuna dikkat çeken Külahçı, bu sayede öğrencilerin sunum yapma ve araştırma yöntemleri hakkında tecrübe kazandıklarını da sözlerine ekledi.

Külahçı, sempozyumun Türkiye saati ile başlayacağını belirterek, isteyenlerin aşağıda yer alan linkten ulaşabileceklerini aktardı. Ayrıca, öğrenci seminerlerine katılmak isteyenler için de aşağıda yer alan bir diğer link bilgisini verdi.