Spor

UKÜ’de Yüzme Galası Gerçekleşti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Spor İşleri Müdürlüğü ve Uluslararası Merkez işbirliğinde düzenlenen Yüzme Galası CIU Arena’da gerçekleştirildi. 

CIU Arena’da gerçekleşen Yüzme Galası seçmelerinde 25 metre serbest, 25 metre kurbağalama, 25 metre sırt, 25 metre kelebek, 50 metre serbest, 50 metre kurbağalama, 50 metre sırt, 50 metre kelebek stiller ve 100 metre serbest kategorilerinde toplam 54 kadın ve erkek sporcu katılım gösterdi.  

CIU Arena Spor Koordinatörü Tarkan Kayaş, öğrencilerin spor konusunda yoğun talepleri bulunduğunu belirterek, öğrenci memnuniyetini arttırmak için CIU Arena’da çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktardı. 

Yüzme Galasına olan katılımın fazla olmasıyla motivasyonun çok yükseldiğini dile getiren Kayaş, öğrencilerin güzel bir atmosferde yarıştıklarını ve gelecek yıllarda ise yüzme yarışlarını geleneksel hale getirmek istediklerini kaydetti. 

CIU Arena Yüzme Eğitmeni Meliha Kaya da, yüzme seçmelerinin oldukça coşkulu geçtiğini belirterek, öğrencilerin dersleri yanı sıra spor yapmalarına da olanak sağladıklarını söyledi.

UKÜ Yüzme Galası seçmelerinde 25 metre serbestte Xante Van Der Maas, 25 metre kurbağalamada Aida Ghanipourmachiani, 50 metre kelebekte Khondwani Mulenga, 50 metre kurbağalamada Mutale Mulenga,100 metre serbestte Khondwani Mulenga birinci gelerek, madalyaların sahibi oldular.