Turizm

UKÜ’de turizm bağlamında cinsiyet eşitliği ve liderlik irdelendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ile Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi’ne bağlı Sosyal Etkinlikler ve Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü, Turizm Kulübü’nün iş birliğinde düzenlenen "Modern İkilem: Liderlik Rollerindeki Kadınlar" isimli seminerde Arkın İskele Hotel İnsan Kaynakları Müdürü Dilem Dana cinsiyet eşitliği ve liderlik konularına dikkat çekti. 
UKÜ, Çevik Uraz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Dana, kadınların çalışma yaşamlarında deneyimledikleri liderlik rollerinde birçok zorlukla karşılaştıklarını belirterek, özellikle cinsiyete dayalı olarak karşılaştıkları zorlukların altını çizdi.  
Cinsiyet eşitliği bağlamında kadın yöneticilerinin karşılaştıkları eşitsizlik konusunda yapılabilecekler konusunda bilgi veren Dana, iş yerlerinin daha kapsayıcı ve adil bir iş ortamı oluşturmasının önemini işaret etti. 
Dana, bu konuda özellikle işletmelerin alabilecekleri önlemler olduğunu da vurgulayarak, sadece kadınların değil, işletmelerin de bu konuda üstlenmesi gereken sorumluluklar olduğunu kaydetti. 
Söz konusu seminer, katılımcılara sadece cinsiyet eşitliği kapsamında liderlik engellerini anlama fırsatı sunmakla kalmadı, aynı zamanda etkileşimli bir platform sağlayarak öğrencilerin görüşlerini paylaşmalarına olanak tanıdı. 
Seminerin sonunda UKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Orhan Uludağ üniversite ve yüksekokul olarak cinsiyet eşitliği konusuna önem verdiklerini belirterek, öğrencilerin bu bağlamda farkındalık geliştirmeleri için cinsiyet eşitliğini bir kültür olarak onlara aktarmak için uğraş verdiklerini kaydetti.  
Seminer, Prof. Dr. Uludağ’ın Dilem Dana’ya teşekkür belgesini takdimi ile son buldu.