İletişim

UKÜ’de “Missing Fetine” belgeseli gösterildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından “Missing Fetine (Fetine’yi Ararken)” isimli belgesel gösterimi gerçekleştirilerek, sonrasında filmin anlatıcısı Pembe Menteş ve filmin yönetmeni Yeliz Şükrü ile bir söyleşi gerçekleştirildi. 
UKÜ Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Göral Erinç Fundalar “Fetine’yi Ararken” isimli belgeselin Kıbrıslı kadınların tarihinde bugüne kadar üzerinde yeterince konuşulmamış gölgeli bir noktaya cesaretle ışık tutan bir belgesel olduğunu dile getirerek, belgeselin farkındalık yaratma adına önemli bir çalışma olduğunu kaydetti. 
Fundalar, belgesel gösterimine önemli bir katılım olduğunu belirterek, “Sorularıyla katılım sağlayan öğrencilerimiz ve akademik personelimizin ilgisinin hem temel insan hakları hem de kadın hakları açısından tarihimize açık yüreklilikle bakabilme ve toplumsal olarak üzerinde cesaretle çalışmamız gereken konuları belirleyebilme açısından umut verici olduğunu düşünüyorum” dedi.   
Filmin anlatıcısı Pembe Menteş de etkinlikte yaptığı konuşmasında duygusal açıdan bu kadar yoğun bir konu üzerinde uzun yıllardır çalıştığını anımsatarak, çalışma konusunda ihtiyaç duyduğu motivasyonun, belgeselin yönetmeni Yeliz Şükrü’nün desteği ve cesaretlendirmesinin yanı sıra konuya dair duyduğu temel bir sorumluluk duygusundan kaynaklandığını belirtti
Yönetmen Yeliz Şükrü ise belgeselin gösterimlerinin ardından belgeselin Facebook sayfası aracılığıyla pek çok Kıbrıslı ailenin kendilerine başvurarak yardım istedikleri bilgisini paylaşarak, şimdiye dek kişisel çabalarıyla dört-beş aileyi bir araya getirmeyi başardıklarını, fakat kendilerinin büyük kapsamlı araştırmalar yapmak konusunda yeterli kaynağa ve uzmanlığa sahip olmamaları sebebiyle, bu konunun devletin kurumları düzeyinde sistematik olarak ele alınması gereken önemli bir konu olduğunu kaydetti.