Genel

UKÜ’de 60. Kütüphane Haftası yoğun bir programla kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü tarafından organize edilen bir dizi etkinlikle 60. Kütüphane Haftası kutlamaları gerçekleştirildi.  
Bu yıl 60’ıncısının kutlandığı Kütüphane Haftası ilk defa Ada için özel olarak belirlenen “Renkli kültür, zengin tarih, kütüphaneler kültür mirasının emanetçisidir” teması çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında kutlandı. 
UKÜ Kütüphane Sorumlusu Özlem Araz, hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde Kıbrıs adasının önemli kültürel birikimine vurgu yaparak, kültürel zenginliğin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında kütüphanelerin önemine vurgu yaptı. 
Bu yılki kutlamalar hakkında bilgi veren Araz, “Bu yıl önemli bir yeniliğe imza atarak, Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği iş birliğinde bir açılış programı düzenledik. Açılışta, Hacettepe Üniversitesi'nden Bilgi Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Çakmak ‘Dijitalleşme ve kütüphaneler’ konunda bir sunum gerçekleştirdi” dedi.  
Etkinlikler kapsamında ayrıca Kültür Dairesi Genel Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimoğlu'nun Ada'da kütüphane kültürü ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verildiğini de ifade eden Araz, ARUCAD öğretim görevlisi Hakan Karahasan ile Kıbrıs'ta yayıncılık ve Kıbrıs Türkçesi'ne çevrilen ‘Gücük Prens’ kitabı hakkında bir söyleşi organize ettiklerini söyledi. 
Araz, etkinlikler kapsamında UKÜ Kütüphane Kulübü’nün de bir organizasyonu bulunduğuna dikkat çekerek, öğrenci ve yazar İsmail Akbaba ile bir söyleşi gerçekleştirildiğini aktardı. 
Panel ve söyleşiler yanı sıra UKÜ Nature Cafe'de Kitap Kapakları Sergisi ile kitap okuma etkinliği düzenlediklerini de sözlerine ekleyen Araz, bu etkinliklerle birlikte kitap okuma alışkanlığının önemini bir kez daha vurgulamaya çalıştıklarını kaydetti. 
Kütüphane Haftası'nın son etkinliğinin Büyük Han'da düzenlenen kitap okuma etkinliği olduğunu anımsatan Araz, “Katılımcılar, kütüphanelerin sadece kitapların muhafaza edildiği yerler olmadığını, aynı zamanda kültürel mirasın aktarımının ve korunmasının önemli birer aracı olduklarını deneyimlediler” şeklinde konuştu.