Spor

UKÜ, ÜNİLİG’e doğrudan katılım hakkı kazandı

KKTC Basketbol Federasyonu ve KKTC Üniversite Sporları Federasyonu’nun işbirliğinde düzenlenen 2021-2022 sezonu Üniversiteler Basketbol Ligi (ÜNİLİG) ön eleme turunda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Lefke Avrupa Üniversitesi’ni (LAÜ) 71-62’lik skorla mağlup etti. UKÜ Arena’da oynanan maçta kazanılan galibiyetle UKÜ, ÜNİLİG’e doğrudan katılım hakkı elde etti.

CIU Arena Spor Müdür Vekili Tarkan Kayaş, katılım sayısının fazla olmasından dolayı eleme maçları yapıldığını belirterek, kazanan takımın direkt olarak üniversiteler ligine katılma bileti olması sebebiyle oynanan maçın final niteliğinde olduğunu kaydetti.

Maçın oldukça çekişmeli geçtiğini aktaran Kayaş, “Rakiplerimiz ile iyi mücadele ettik, son periyotta maçı almayı bildik. Bundan sonra 6 takımla uzun soluklu bir lig olacak” dedi.

Kayaş, ÜNİLİG’te oynanacak maçlar için takımın hazırlıklara yoğun bir şekilde devam ettiği de belirterek, “Daha iyi başarılar elde edileceğini düşünüyorum, takımımız iyi, çocuklarımız başarılı. Daha fazla çalışıp, bu ligte derece almak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Oynanan maçta yaklaşık 150 kişilik seyirci olduğunu ve ilerleyen süreçte katılım sayısının daha da artacağını dile getiren Kayaş, “Seyircisiyle beraber yürüyen bir takım kurmak istiyoruz, bununla ilgili çalışmaları başlattık, taraftar desteği takımımıza olumlu şekilde yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

Takım Antrenörü Ali Emre Erol ise erkek basketbol takımının ilk maçına çıktığını belirterek, “Teknik ve taktikten önce mücadele etmelerini ve ne olursa olsun maçı bırakmamalarını istedim, onlar bu isteğimi yerine getirip büyük emek sonucunda maçı kazandılar” dedi.

Her maç daha iyi ve keyif veren, izleyenlerin eğleneceği bir basketbol oynayacaklarının altını çizen Erol, “Bu galibiyet için takımımı ve teknik kadromuzu kutluyor, LAÜ’ye verdikleri emek ve mücadele bağlamında takdirlerimi sunuyorum” dedi.

29 Kasım Pazartesi günü başlayacak ÜNİLİG’in ilk maçı UKÜ ve YDÜ arasında, UKÜ Arena’da oynanacak.