Kampüs

UKÜ “Science Slam” bilim yarışması tamamlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Tıp Fakültesi “Science Slam” adlı bilimsel bir etkinlik düzenledi. Genç bilim adamlarının kendi çalıştıkları bilimsel konuları, seyirciye, canlı olarak basitleştirilmiş ve eğlenceli bir dille aktardıkları bir bilim yarışması olan “Science Slam”, UKÜ Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

CIU News Full Width Default Image

Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencileri gruplar halinde gerçekleştirdikleri sunumlarda üç farklı ana konuda çalışma yapıldı.

UKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Işın, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Seyer ve Dr. Cengiz Gökeri danışmanlığında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler “Kanser İmmunolojisi”, “Parazitlere Karşı İmmunoloji” ve “Bakterilere Karşı İmmunoloji” konu başlıkları altında gruplandırıldı.

Öğrenciler belirlenen süre içerisinde, önceden gerçekleştirdikleri literatür taramaları bağlamında hazırladıkları projelerini alan dışından olan katılımcılara basit, anlaşılır ve eğlenceli bir dille aktardılar.

Başarılı öğrencilere ödülleri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldal Mehmetçik tarafından verildi

Bağışıklık sisteminin kanser, bakteri ya da parazitlere karşı nasıl reaksiyon verdiğinin anlatıldığı etkinliğe, yaşanan COVID-19 salgını nedeniyle sınırlı sayıda katılımcı yer aldı. Etkinlik sonunda seyirci oylaması ile en iyi performans gösteren ilk üç öğrenciye ödülleri UKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldal Mehmetçik tarafından takdim edildi.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Seyer, yarışmanın öğrenci kişisel gelişim etkinlikleri kapsamında düzenlendiğini belirterek, amaçlarının öğrencilerin bilimsel konuları, konu dışından olan seyirci kitlesine basit ve eğlenceli bir üslupla aktarılması olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin araştırma tekniklerini kullanarak, tıbbi literatürü tarama ve özümseme yöntemini kullanmaları gerektiğine dikkat çeken Seyer, “Bu sayede öğrencilerimiz araştırma yöntemleri, literatür tarama ve sunum teknikleri alanlarında kendilerini geliştirmiş olacaklar” ifadesini kullandı.