Kampüs

UKÜ, Norm Ender ile coşacak

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi’ne (ÖĞDM) bağlı Sosyal Etkinlikler ve Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü tarafından organize edilen 22. Bahar Şenlikleri’nde katılımcılar yarın akşam Norm Ender’in muhteşem performansı ile coşmaya hazırlanıyor.  

Bu yıl ‘çeşitlilik, kapsayıcılık ve dönüşüm’ temaları ile 10-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 22 Bahar Şenlikleri 4 gün boyunca devam edecek. 
UKÜ kampüsünde gerçekleşecek şenlikler kapsamında birçok dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçı ve gruplar sahne alacak. Festival süresinde konserler dışında öğrencilerin aktif katılımlarının gerçekleşeceği birçok etkinlik ve performans organize edilecek. UKÜ Survivor yarışmasının da düzenleneceği festivalde, ayrıca Uluslararası öğrenci topluluklarının sürdürülebilirlik atölyesine ilişkin bir yarışma, maskeli balo, maske tasarım atölyesi ve plaj voleybolu gibi aktiviteler gerçekleşecek.   
 

Norm Ender kimdir? 

Türk rapçı, müzisyen ve söz yazarı Norm Ender 25 Mart 1985, İzmir doğumludur. 10 yaşında Cartel müzik grubu sayesinde rap müzik ile tanışan Ender, 1999 yılında Erman Altınoğlu ile birlikte Norm grubunu kurdu. 2001 yılında ilk rap şarkısını profesyonel olarak çıkardı. Atv televizyon kanalında 2004 yılında yayınlanan Akademi Türkiye müzik yarışması programına katıldı. İzmir'in özellikle Bornova ilçesinde birçok diskoda rap şarkıları söyleyen Ender, Ayrıca Oktay Kaynarca'nın sunduğu Herşey Dâhil isimli programda konuyla ilgili yorum içeren Karikatürkiye adlı bir acapella rap parçası söylemiştir. 2012 yılında ise yeni bir albüm çıkartacağını açıklamıştır. Albümü ile ilgili tanıtma çalışmaları kapsamında İzmir, Diyarbakır ve Ankara illerinde konserler vermiştir. Tek olarak çalışması ile birlikte Norm Ender takma adıyla anılmaya başlandı.