Güzel Sanatlar

UKÜ Mimarlık Bölümü INSPIRE Ödülleri ile Avrupa’da 20, dünyada 33. sırada yer aldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) Mimarlık Bölümü, INSPIRE Ödülleri'nde Avrupa'da 20’inci, dünyada ise 33’üncü sırada yer alarak büyük bir başarı elde etti. 
Dünya çapında mimarlık ve tasarım alanında üstün başarıları kutlamak ve ödüllendirmek amacıyla verilen INSPIRE ödülleri, her yıl 150 ülkeden binin üzerinde projenin yer aldığı dünyanın en büyük öğrenci mimarlık yarışmasında verilmektedir.  
UKÜ GSTMF Dekanı Prof. Dr. Cemil Atakara Mimarlık Bölümü'nün Avrupa ve küresel sıralamalarda elde ettiği başarıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, INSPIRE ödüllerinin bölümün uluslararası alandaki gücünü ve etkisini gösterdiğini söyledi. 
Süreçle ilgili bilgi veren Atakara, "Bu başarı, bölümümüzün ve üniversitemizin eğitim ve araştırma alanındaki taahhüdünü ve kalitesini yansıtıyor. Elde ettiğimiz bu başarı uluslararası alanda Mimarlık Bölümü’müzün tanınmışlığını artırırken, öğrenci ve akademik personelin de motivasyonunu yükseltmiştir” şeklinde konuştu. 
Atakara, INSPIRE ödüllerinin kazanılmasının kendilerini motive ettiğini vurgulayarak, “Bu ödül gelecekteki başarılarımız için bize ilham verecektir." dedi.
Söz konusu ödülün sadece UKÜ Mimarlık Bölümü'nün değil, aynı zamanda Kıbrıs adasının eğitim alanındaki kalitesini ve potansiyelini de ortaya koyduğunu işaret etti. 
Atakara, UKÜ Mimarlık Bölümü olarak, ileriki dönemlerde de kaliteli eğitim ve araştırma faaliyetleriyle öne çıkmayı hedeflediklerini belirterek, “Bölümümüz öğrencilerine sunduğu geniş olanaklar ve uluslararası ortaklıklarla alanında öncü konumunu sürdürmeye devam edecektir” ifadesini kullandı.