Mühendislik

UKÜ ile Kombos Otomotiv arasında işbirliği protokolü imzalandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi ve Mercedes-Benz Kombos Otomotiv arasında stratejik bir iş birliği antlaşması imzalandı. 
UKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu, Mercedes-Benz Kombos Otomotiv ile imzalanan protokol kapsamında özellikle Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin kariyer gelişimlerine önemli bir destek sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. 
Ülkenin önde gelen firmalarından Mercedes-Benz Kombos Otomotiv’in sahip olduğu sektörel bilgi birikimi ve global etkinliği ile UKÜ’lü öğrencilere sağlanacak iş deneyimi fırsatlarına dikkat çeken Abbasoğlu, bu sayede öğrencilerin sektördeki güncel ihtiyaçları ve beklentileri de yakından deneyimleme ve yerinde inceleme şansı yakalayacaklarını ifade etti. 
Prof. Dr. Abbasoğlu, firma bünyesinde çalışma fırsatı ya da staj yapma imkanı elde edecek öğrencilerin otomotiv sektöründeki en güncel teknolojileri yakından takip etme fırsatı yakalayacaklarını da işaret ederek, bu nedenle öğrencilerin pratik deneyim kazanma şansları olacağını dile getirdi. 
Bu iş birliği protokolü ile UKÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerine daha fazla kariyer fırsatı sunulacağını da aktaran Abbasoğlu, ayrıca öğrencilerin sektörle doğrudan etkileşimde bulunarak kendilerini geliştirmelerine olanak tanınacağını kaydetti.
Kombos Otomativ Ltd. Direktörü Serhan Kombos ise söz konusu işbirliği protokolünün her iki kurum için de karşılıklı fayda sağlayacağını belirterek, UKÜ’lü öğrencilerin şirketin özellikle küresel vizyonuna katkı sağlayacaklarına inanç belirtti. 
Protokol sayesinde öğrencilerin okudukları bölümlerin gerçek hayattaki uygulamalarını deneyimleme şansı yakalayacaklarına da dikkat çeken Kombos, öğrencilerin ayrıca Mercedes-Benz markasını özgeçmişlerine eklerken iş imkanlarını da gözlemleme fırsatı bulacaklarını ifade etti.