Güzel Sanatlar

UKÜ GSTMF öğrencilerinden sosyal sorumluluk projesi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) tarafından düzenlenen öğrenci projeleri sergisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  
UKÜ Sanat ve Sergi Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışında Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ve GSTMF Dekanı Prof. Dr. Cemil Atakara birer açılış konuşması yaptılar. 
Rektör Nadiri sergi açılışında yaptığı konuşmada, öğrencileri yarattıkları çalışmalardan dolayı tebrik ederek, onların özellikle geleceğin mimarları ve yaratıcı grafikleri yetiştirme konusundaki başarılarına vurgu yaptı. UKÜ olarak LTB ile olan iş birliğini güçlendirerek devam edeceklerini aktaran Nadiri, bu çalışmaların yeni projelere ilham kaynağı olacağına inandığını da belirtti. 
LTB Başkanı Harmancı ise UKÜ ile topluma hizmet anlamında yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bugünkü serginin bu işbirliğiyle Lefkoşa'ya bir park kazandırma yolunda atılan önemli bir adım olduğunu belirtti. Bu çalışmanın, kurulacak ortak bir komiteyle tamamlanacağını dile getiren Harmancı, bu yöndeki iş birliği çalışmalarını önemsedikelrine dikkat çekti. 
Dekan Atakara da sergide mimari, iç mekan, ürün ve grafik tasarımı gibi geniş bir yelpazede öğrenci projelerinin sergilendiğini aktararak, özellikle Lefkoşa şehri için tasarlanan bir park projesinin, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk bilincine de katkı sağladığını kaydetti. 
Etkinlik, açılış konuşmaları sonrasında katılımcıların sergiyi gezmeleri ile son buldu.