Kampüs

UKÜ GSTMF II. Atilla Yücel Eskiz Yarışması Düzenleniyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından her yıl düzenlenmekte olan “Atilla Yücel Eskiz Yarışması” bu yıl “Yerellik ve Değişim” temasıyla gerçekleşiyor.

CIU News Full Width Default Image

Akademik çalışmaları kapsamında Akdeniz mimarisi, tarihi ve sit alanlarının araştırılması, geleneğin modern mimari ve çevre ile bütünleşmesi konularını işleyen Prof. Dr. Atilla Yücel adına düzenlenen yarışma, tüm UKÜ GSTMF öğrencilerinin katılımına açık olarak düzenleniyor.

Söz konusu yarışma ile Türkiye’nin önde gelen mimarlık kuramcısı ve uygulamacılarından olan, 2018 yılında vefat eden Prof. Dr. Atilla Yücel’i anmak yanı sıra onun mimari ve akademik ilgi alanları ile mimariye bakış açısı çerçevesinde tarihi/modern/yerel kent mekanlarını gözlemleyip incelemeyi, bu bölgelerde mimari mirası koruma, geliştirme ve yaşam alanları oluşturma konularında öğrencilere farkındalık kazandırmayı amaç ediniyor.

GSTMF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cemil Atakara, II. Atilla Yücel Eskiz Yarışmasının fakülte bünyesinde bir “Öğrenci Kişisel Gelişim Etkinliği” olarak organize edildiğini belirterek, “Öğrencilerin söz konusu katılımları belgelendirilecek ve sonrasında Kişisel Gelişim Aktivite Transkriptlerine işlenecek. Bu transkript lisans diplomalarına ek olarak mezun oldukları zaman kendilerine verilecek” ifadesini kullandı.

“Öğrencilerimizin Özellikle Pandemi Döneminde Motivasyonlarını Artırmak İstiyoruz”

Yarışmanın amacı hakkında da bilgi veren Atakara, “Öğrencilerimizin özellikle Covid-19 pandemi döneminde motivasyonlarını artırmak istiyoruz. Ayrıca, dönem içerisinde ürettikleri projelerine farklı bir çerçeveden bakabilmelerine olanak da sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Atakara, Covid-19 salgını sebebi ile ‘Yerellik ve Değişim’ temaları üzerine odaklaştıklarını vurgulayarak, yarışma çerçevesinde öğrencilerin yoğunlaşmalarını, ayrıca kişisel ve mesleki anlamda farkındalık kazanmalarını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.