Kampüs

UKÜ Folklor/Edebiyat Dergisinin 101. Sayısı Yayımlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) uluslararası hakemli bilimsel yayımı folklor/edebiyat’ın 26. Cilt 101. sayısı yayımlandı.

CIU News Full Width Default Image

Dergi editörü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, akademik yükseltmelerde YÖK ölçütlerinde kabul gören ULAKBİM kayıtlı dergilerden biri olan folklor/edebiyat’ın elektronik nüshasıyla dünyanın dört bir yanından takip edildiğini belirterek dergide çok farklı ülkelerden yazarların eserleri bulunduğunu vurguladı.

Derginin her çıkan yeni sayıyla birlikte bilimsel kalite ve nitelik açısından ilerlemeler kaydettiğini aktaran Karadağ, bunun sonucunda da giderek yoğunlaşan bir ilgiyle karşılaştıklarını belirtti.

Prof. Dr. Karadağ, Üniversite yönetiminin alanında uzman bir elemanı derginin İngilizce redaktörlüğüne atamasıyla kalite konusunda önemli bir mesafe aldıklarının altını çizerek bu konunun hedefledikleri üst düzey bilimsel indekslere girebilmenin önemli aşamalarından biri olduğunu vurguladı.

101. sayıda 5’i yabancı dilde 13 makale ve üç kitap/medya tanıtım yazısının yer aldığını da açıklayan Prof. Dr. Karadağ, “Bu sayımızda 100. sayı dolayısıyla Ankara Üniversitesi’nde yapılan kutlama toplantısının genel değerlendirmesi Prof.Dr. Serpil Aygün Cengiz tarafından kaleme alınarak Türk Halkbilimi ve dergiciliğinin tarihçesine önemli bir kayıt düşülmüştür” dedi.

Prof. Dr. Karadağ, APA7 sistematiğine geçilmesi, ORCID kayıtlarının aranması ve TR-Dizin’in diğer koşullarının yerine getirilmesiyle derginin alanda daha çok aranılan bir kaynak haline geldiğini de kaydetti.

KKTC ve Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerden makale gönderimlerinin yoğunlaştığına dikkat çeken Karadağ, 2020 yılı sayılarının makale kontenjanının dolmak üzere olduğunu da dile getirdi.

Prof. Dr. Karadağ, son sayıda yer adlarıyla ilgili iki makale, bitki folkloru kaynaklı çalışmalar ve dünyaca ünlü Türk zilleri/Zilciyanlarla ilgili çalışmaların yanı sıra küresel bir sorun olan iklim değişimlerinin edebiyat alanında ekoeleştirel yeni açılımlarla ele alındığı araştırmaların dikkat çektiğini kaydederek, derginin 102. yeni sayısının ise Mayıs ayında yayımlanacağını söyledi.