Turizm

Kuzey Kıbrıs’ta “erişilebilir turizm” teşvik edilmeli

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Orhan Uludağ, "Herkes İçin Bir Dünya: Kuzey Kıbrıs'ta Erişilebilir Turizm ve Farkındalığın Teşvik Edilmesi" başlıklı etkinlikte Kuzey Kıbrıs’ta erişilebilir turizmin teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.  
UKÜ Çevik Uraz Merkezi, konferans salonunda yaptığı konuşmasında erişilebilir turizm için gerekli şartlar hakkında bilgi vererek, erişilebilir turizm anlayışının sektörde hayati önemi olduğunu kaydetti. 
Özellikle kapsayıcı sosyal modele odaklanarak engelli bireylerin karşılaştığı zorluklar hakkında örnekler veren Uludağ, turizm sektörünün bu önemli konuya ivedilikle yaklaşmasının öneminden bahsetti.  
Uludağ, sektörde özellikle engelli bireylerin karşılaştıkları zorlukları gidermek adına yapılabilecek düzenlemelerin gelir kaybı yaratmayacağına da dikkat çekerek, “Ülkemizde de turizm sektöründe uluslararası standartların ivedilikle adaptasyonunun sağlanması önemli” dedi. 
Etkinlikle söz alan Doç. Dr. Mete Ünal Girgen de Kuzey Kıbrıs'ta erişilebilir turizmin özel bağlamı hakkında konuşarak, engelli bireylerin öncelikli olarak günlük olarak karşılaştığı zorluklardan bahsetti. 
Konuşmasında seminerin turizm sektöründe farkındalık yaratmak ve kapsayıcılığı teşvik etmek açısından önemli bir adım olduğunu aktaran Girgen, etkinliğin erişilebilir turizm konusunda devam eden diyaloğa katkıda bulunmasını umduklarını ifade etti.