Kampüs

“I-Breathe-Just” yaratıcısı gençlerle buluştu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Mezunu Öznur Pınar Çer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında KKTCELL GNÇ Kıbrıs işbirliğinde düzenlenen GNÇ Talks projesinde canlı yayına konuk olarak katıldı.

CIU News Full Width Default Image

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Adalıer moderatörlüğünde ‘Yeni dünya ve ilham veren mekansal tasarımlar’ konusunda canlı yayında konuşan Çer, üniversite yaşamı yanı sıra mezuniyet sonrası kariyer hayatı hakkında da tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı.

Mask Architects şirketi olarak uluslararası arenada farklı çaplarda mimari ve endüstriyel alanlarda projeler ürettiklerini aktaran Çer, COVİD-19 pandemi sürecinde de İtalyan ortağı Danilo Petta ile birlikte “I-Breathe-Just” ayarlanabilir aparatı tasarladıkalarını ve sağlık sektöründe hastalara yardımcı olduklarını dile getirdi.

“Dijital dönüşümü doğru kullananlar bir adım önde”
Öznur Pınar Çer teknoloji kullanımın günümüzde kolaylaştığına dikkat çekerek, genç ya da yaşlı herkesin teknolojiyi kullanabildiğini ve bilgiye rahatça ulaşabildiğini kaydetti. Bu durumun öğrenciler için de bir avantaj olduğunu hatırlatan Çer, “Kişisel eğitiminize ve akademik eğitiminize katkı sağlayacak bilgi erişimi daha da kolaylaştı” şeklinde konuştu.

Çer, özgür ve sonsuz bilgiye erişimin kolaylaştığını vurgulayarak, “İçinde bulunduğumuz süreçten dolayı dijital dönüşümü doğru yerde yakalayan ve avantaj olarak kullanan bireyler kullanmayanlara göre bir adım önde olacaklardır” dedi.

Bu dönemin avantaja çevrilmesinin önemine dikkat çeken Çer, “Kendi kendimize öğrenebilme becerisi geliştirmeliyiz, bilgiyi hazır beklememeliyiz. Bilgiye kendimiz ulaşmalıyız” ifadelerini kullandı.

Çalışma ortamında yeni alışkanlıklar…
Öznur Pınar Çer, COVID-19 nedeniyle çalışma ortamlarında da değişimler yaşandığını dile getirerek, mekanlardaki insan yoğunluğunun azaldığı bir süreçte olduğumuzu ve personelin belirli günlerde belirli amaçlar için ofislerde çalıştığını hatırlattı.

Ofislerde uzun süre mesafeli çalışma yöntemlerinin geçerli olacağının altını çizen Çer, çalışma ortamlarında yeni alışkanlıkların söz konusu olacağını da sözlerine ekledi.

Çer programda özellikle gençlere, öğrencilere de mesaj vererek, şöyle devam etti: “yaşamlarınızı hayalleriniz ve umutlarınız ile doldurun. Hayallerinizi sevin, değer verin ve onlara sahip çıkın. Ama en önemlisi başarabileceğinize inanarak, kendi öz benliğinizin farkında olun. Kendinize güvendiğiniz ve öz benliğinizin farkında olduğunuz takdirde, başarının önünde hiçbir şey duramaz.”