Eğitim

Haspolat İlkokulu’nda Matematik Şenliği

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü tarafından Haspolat İlkokulu’nda “Matematik Şenliği” düzenlendi.

Güz ve bahar dönemlerinde olmak üzere senede iki kez düzenlenen Matematik Şenliği’nin bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirildi. 

UKÜ Temel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir’in sürdürdüğü Matematik Öğretimi dersi kapsamında Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte öğretim programına bağlı kalınarak eğitsel oyunlar oynandı.

Haspolat İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencileri olmak üzere toplamda kırk dört öğrenciye yönelik gerçekleştirilen etkinlikte, oyunlara ilişkin materyallerin hazırlanması sürecinde de çocukların güvenliği ve gelişim özellikleri ön planda tutuldu.

Özdemir, oyunlarla sadece matematiğin pekiştirilmesi değil, kök değerler olan saygı, sevgi, sabır ve iş birliğinin de oluşmasına dikkat edildiğini belirterek, oyunların en önemli amacının ise bir düşünce ve sistem disiplini olan matematiğe karşı erken çocukluk döneminde olumlu tutum geliştirmek olduğunu dile getirdi.

Okul öncesi dönemden başlayarak çocukların matematiğe yönelik sevgi ve ilgi gösterebilmesi için öncelikle matematiği sevmeleri gerektiğini aktaran Özdemir, “Bu da çocukların en sevdiği ve ‘işi’ olarak gördüğü oyun yoluyla mümkün olabilir” dedi.

Özdemir, KKTC öğretim programlarının daha yoğun ve sınıf içi etkinlikleri merkez alan bir yapıda olduğuna dikkat çekerek, çocukların en önemli hakları olan oyun oynama hakkına yönelik de bir etkinliğin düzenlendiğini kaydetti.

 
UKÜ, Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin teorik bir dersin uygulamasında yer aldıklarına işaret eden Özdemir, öğretmen adaylarının öğrencilerle tanışma şansını yakaladıklarını da söyledi. 

Özdemir son olarak, öğretmen adaylarının ilkokul öğrencileri ve okul öğretmenleri ile etkileşimli çalışma elde ettiklerini belirterek, “Bu tarz etkinliklerle toplumumuzun her daim yanındayız. Okullarımızın ileriye gitmesi sorumluluğunun farkındayız ve tüm gücümüzle de her zaman destekçileri olacağız” dedi.