Kampüs

Gastronomi ve mutfak sanatları üzerine söyleşi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 7 Aralık Pazartesi günü “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Üzerine Söyleşi-Ekşi Mayalı Ekmekler” konulu etkinlik gerçekleştiriliyor.

CIU News Full Width Default Image

Öğrencilerin ekşi mayalı ekmeklerin fermantasyon süreci hakkında bilgi edinmeleri ve ekşi mayalı ekmekler hakkında farkındalıklarını arttırmak amacıyla düzenlenecek etkinlikte, “Ekşi Mayalı Ekmekler” adlı kitabı ile yemek kitapları alanında önemli bir yere sahip “The Gourmand World Cookbook Awards” yarışmasında ekmek kategorisinde en iyi kitap ödülüne layık görülen Uzman Şef Hakan Doğan söz alacak.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, düzenlenecek etkinlikte öğrencilere ekmekler üzerine genel bir bilgi verileceğini aktararak, “Etkinliği öğrencilerimizin ekşi mayalı ekmeklerin fermentasyon sürecini anlaması, buradan edinecekleri bilgilerle kendi mutfaklarında ekşi mayalı ekmek yapını gerçekleştirmeleri ve gıda sektöründe ekmek üreten kesimleri ekşi maya kullanmaya teşvik etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Uzman Şef Hakan Doğan kimdir?

Bitlis’te 1974 yılında doğan Hakan Doğan, aile mesleği olan ekmekçilik üzerine faaliyet gösteren işletmelere sahiptir. Birçok meslek lisesi ve üniversitede ekmek konusunda seminerler veren Doğan, 2014 yılından bu yana İtalya, Letonya, Kıbrıs, Rusya, Polonya, Fransa, Almanya ve Belçika’da ekşi maya üzerine araştırmalarda bulundu. Hakan Doğan’ın ekmek, çikolata ve pasta konusundaki yazı, röportaj ve değerlendirmeleri farklı ulusal dergilerde yayınlanmaktadır. Kendisi aynı zamanda ulusal dergilerde danışmanlık hizmetinde de bulunuyor.