Spor

“1. Zorunlu Antrenör Gelişim Semineri” UKÜ’de düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) ev sahipliğinde 2023-2024 sezonu “1. Zorunlu Antrenör Gelişim Semineri” gerçekleştirildi.

CIU Arena’da 4 oturum olarak gerçekleştirilen seminerde, sabahki oturumlarda katılımcılara teorik bilgiler verilirken, öğleden sonra düzenlenen oturumlarda kazandırılan bilgilerin uygulamaları yapıldı.

KKTC hentbol Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Ömer Bozkurt, 2023-2024 sezonu antrenör gelişim seminerlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Antrenörlerimizin bu sezonda aktif bir şekilde antrenörlük yapabilmesi için bir vize olarak seminer düzenliyoruz” ifadesini kullandı. 

Gelişim seminerlerinin sabah oturumlarında katılımcılara teorik konularda bilgi verildiğini belirten Bozkurt, öğleden sonraki oturumlarda ise antrenörlerle birlikte uygulama alanında çalıştıklarını aktardı. 

CIU Arena Spor Koordinatörü Tarkan Kayaş da yaptığı açıklamada, UKÜ olarak böylesi bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Kayaş, üniversite olarak sadece UKÜ’lü öğrencilere hizmet vermediklerini, ülkede düzenlenen her türlü sportif faaliyette aktif olarak yer aldıklarını dile getirdi. 

Düzenlenen seminer kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan da eğitmen desteği aldıklarını kaydeden Kayaş, tüm federasyonların ileride bu yönde düzenleyecekleri seminerlere destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.