ProQuest Central İçerisinde her fakülte için ayrı bir veritabanı erişimi mevcuttur, işletme, sağlık ve tıp, sosyal bilimler, sanat, beşeri bilimler, eğitim, bilim ve teknoloji, tarım dahil olmak üzere tüm ana konu başlıklarına yönelik 47 adet very tabanına erişim sağlar. Toplamda 25.000 e yakın dergi (Lancet, NEJM, BMJ, Sage, gibi birçok dergiyi içerir) , 2300 e yakın gazete (The Financial Times, WSJ, The Economist gibi) ve binlerce ülke, şirket ve hammadde raporu içermektedir. Üniversitemiz için 20 Ocak 2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.
Erişim için tıklayınız.

Ebook Central 250.000’nin üzerinde elektronik kitap içermektedir. İşletme & Ekonomi, Antropoloji, Bilgisayar & IT, Güzel Sanatlar, Mühendislik ve Teknoloji, Eğitim, Tarih, Dil & Edebiyat, Tıp, Psikoloji, Fiziki Bilimler, Fen Bilimleri, Din ve Sosyal Bilimler gibi 15 ana konu başlığı altında sınıflandırılmış yüzlerce alt başlık içermektedir. Sahip olacağınız kişisel kitaplık sayesinde istediğiniz kitapları üzerlerinde aldığınız notlar ve vurgulamalar ile birlikte klasörler içinde saklamanıza imkân tanır. Bu klasörleri arkadaşlarınıza mail yoluyla iletmenizi mümkün kılar. Bir bakıma araştırmanızın arşivi görevini görür. Araştırma yaparken bir çok farklı seçenekten yararlanmanıza imkân tanır. Platformun ara yüzü Türkçe olarak kullanılmaya uygundur. 10 Ocak 2021 tarihine kadar üniversitemiz için deneme erişimine açılmıştır.
Erişim için tıklayınız.

Bir çoğu tam metin olmak üzere 4.222 materyal (gazete, dergi, akademik dergi vb.) içeren Publicly Avaiblable Content (https://www.proquest.com/publiccontent/index) isimli veritabanı 31 Aralık 2022 tarihine kadar üniversitemize erişime açılmıştır.