University of Toronto Press, Kuzey Amerika’nın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan University of Toronto’nun yayınevidir. 1901 yılında kurulmuş olup, kuruluşundan bu yana 6,500’den fazla kitap ve 40’tan fazla süreli yayını bilim dünyasına ve okurlara sunmuştur. Yayınlarının tümü, her yıl çok prestijli ödülleri almaktadır. Dergileri akademik yayıncılık açısından özellikle Sosyal Bilimler, Beşeri Bilimler ve Sağlık Bilimleri alanında son yılların en çok okunan ve atıflanan dergileri arasındadır. Deneme erişimi kapsamında 40’tan fazla dergisini tam metin erişim olacak biçimde okuyuculara sunmaktadır. 2 ay süreyle bu dergilere erişebilirsiniz. Erişim için; tıklayınız.

Web of Science Group sertifikalı online eğitim programı ve kayıt linkleri aşağıda yer almaktadır. Eğitim dili Türkçe’dir.

Web of Science Researcher ID & Publons - 13 Ocak 2021, 14:00 (30 dk).
Erişim için tıklayınız.

Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın: Akademisyenlere Yönelik - 14 Ocak 2021, 14:00 (60 dk).
Erişim için tıklayınız.

Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın : Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri - 19 Ocak 2021, 14:00 (60 dk).
Erişim için tıklayınız.

InCites B&A ile araştırma çıktılarınızın kıyaslanması ve analizi &  Essential Science Indicators ile yeni trendler - 20 Ocak 2021, 14:00 (60 dk).
Erişim için tıklayınız.

Journal Citation Reports: JCR ile Dergi Etki Faktörlerinin ötesine bakın - 21 Ocak 2021, 14:00 (30 dk).
Erişim için tıklayınız.

Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın : Akademisyenlere Yönelik  - 26 Ocak 2021, 11:00 (60 dk).
Erişim için tıklayınız.

Web of Science Core Collection Sorular & Cevaplar (Max. 20 kişi ile sınırlıdır) - 27 Ocak 2021, 11:00 (60 dk).
Erişim için tıklayınız.

Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları: - 28.01.2021 - 10.30 | 16.02.2021 - 13.00.
Erişim için tıklayınız.

TÜBİTAK ULAKBİM’den Tüm Üniversite Araştırmacılarına Kaynaklar: 28.01.2021 - 15.00 | 16.02.2021 - 10.30
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için TÜBİTAK ULAKBİM pek çok elektronik kaynağı erişime sunmakta. Hangi kaynaklara erişim sağlayabilirsiniz ve pratik özellikleri nelerdir sorularının cevaplarını bulabileceğiniz webinara katılmak için tıklayınız.

EBSCO eBooks™ – İçerik ve Kullanım Yöntemleri:28.01.2021 - 13.00 | 16.02.2021 - 15.00
Üniversite kütüphanemizin de abone olduğu EBSCO e-book koleksiyonu ve kullanımı hakkında bilgi edinebileceğiniz webinara katılmak için tıklayınız.

Tıp Fakülteleri için PubMed’in Tam Metin Versiyonu (MEDLINE® Complete) ile Kaynak Tarama, Meta-Analizler, Sistematik İncelemeler ve DynaMed ile KDT:02.02.2021 - 10.30 | 25.02.2021 - 15.00
Tıp fakülteleri için kaynak tarama yöntemleri ve kaynak analizlerine dair bilgi edinebileceğiniz webinara katılmak için tıklayınız.

Sağlık Bilimleri Fakülteleri için CINAHL® Complete ve MEDLINE® (PubMed) ile Araştırma Yöntemleri:02.02.2021 - 13.00 | 25.02.2021 - 10.30
CINAHL Headings’in tam metin erişimlerine nasıl ulaşılır, en güncel bilgilere en hızlı erişim nasıl sağlanır gibi konuları öğrenebileceğiniz webinara katılmak için tıklayınız.

Diş Hekimliği Araştırmalarının Olmazsa Olmazları – Dentistry & Oral Sciences Source™ ve MEDLINE® (PubMed):02.02.2021 - 15.00 | 25.02.2021 - 13.00
Diş Hekimliği alanında kullanılan e-kaynaklara dair bilgi edinebileceğiniz webinara katılmak için tıklayınız.

Education Source™ ile Eğitim Bilimleri Araştırmalarınıza Değer Katın:03.02.2021 - 10.30 | 23.02.2021 - 13.30
Eğitim Bilimleri alanında içerik bulunduran veri tabanına dair bilgi edinebileceğiniz webinara katılmak için tıklayınız.

SPORTDiscus™ with Full Text – Spor Bilimleri Araştırmacılarının Birincil Kaynağı:03.02.2021 - 13.30 | 23.02.2021 - 10.30
Spor bilimleri araştırmacılarına yönelik kaynak bulunduran veri tabanına dair bilgi edinebileceğiniz webinara katılmak için tıklayınız.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencileri için Öneriler
    • - Sineklerin Tanrısı