University of Toronto Press, Kuzey Amerika’nın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan University of Toronto’nun yayınevidir. 1901 yılında kurulmuş olup, kuruluşundan bu yana 6,500’den fazla kitap ve 40’tan fazla süreli yayını bilim dünyasına ve okurlara sunmuştur. Yayınlarının tümü, her yıl çok prestijli ödülleri almaktadır. Dergileri akademik yayıncılık açısından özellikle Sosyal Bilimler, Beşeri Bilimler ve Sağlık Bilimleri alanında son yılların en çok okunan ve atıflanan dergileri arasındadır. Deneme erişimi kapsamında 40’tan fazla dergisini tam metin erişim olacak biçimde okuyuculara sunmaktadır. 2 ay süreyle bu dergilere erişebilirsiniz.
Erişim için tıklayınız.

Hiperkitap içeriğinde 24.000’den fazla Türkçe multidisipliner kaynak bulunduran bu veri tabanı ile akademik ve entelektüel koleksiyona tam metin erişim sağlanabilir. Üniversitemiz için 1 Mayıs tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.
Erişim için tıklayınız.

Inspec Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü (IET) tarafından oluşturulan bibliyografik bir veri tabanıdır. Veritabanı mühendislik ve teknoloji bilimlerine dair yayınların abstract kısımlarına erişim sağlamaktadır. Üniversitemiz için 1 Mayıs tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.
Erişim için tıklayınız.

Rehabilitation Reference Center Fizyoterapistler, konuşma terapistleri ve spor hekimliği alanlarında kanıta dayalı bilgiye erişim sağlamaktadır. Üniversitemiz için 1 Mayıs tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.
Erişim için tıklayınız.

Web of Science Group online eğitim programı ve kayıt linkleri aşağıda yer almaktadır. Eğitim dili Türkçe’dir ve sertifikalıdır.

Web of Science Researcher ID & Publons: - 9 Mart Salı 14:00 30 dk.
Erişim için tıklayınız.

Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın : Akademisyenlere Yönelik: 10 Mart Çarşamba 11:00 60 dk
Erişim için tıklayınız.

Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın : Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri: 10 Mart Çarşamba 14:00 60 dk