Halk ve Bilinçlendirme:

• Tatlısu /Akanthou ARKEOPARK Projesine katkı koyan paydaşlarımız arasında, İstanbul Medipol Üniversitesi ve Tatlısu Belediyesi bulunmaktadır.
     • Kıbrıs'ın arkeolojik ve yerleşik mirasını korumak ve muhafaza etmek;
     • Arkeolojik ve yerleşik mirasıyla Kıbrıs tarih öncesi ve tarihi çalışmalarını teşvik etmek;
    • Mirasa halkın erişimini kolaylaştırarak kültürel mirasımızın farkındalığını, anlayışını ve takdirini arttırmak;
     • Mirasın korunmasına halkın katılımını teşvik etmek ve tanıtmak;
     • Çok kültürlü bir toplumu temsil eden kültürel miras yoluyla aidiyet ve kimlik duygusunu geliştirmek;
    • Miras koruma, eğitim ve öğretimi teşvik etmek için yerel ve denizaşırı kurumlarla işbirliğini arttırmak;
     • Yenilikçi miras projeleri, restorasyon ve koruma ile müze ve şantiye sunumu çalışmaları ile turizmi teşvik etmek.

Arkeoloji Projeleri:

• Tatlısu-Çiftlikdüzü (Akanthou-Arkosykos) Kurtarma Kazı ve Araştırma Projesi, 1996 yılından beri devam eden en büyük projemizdir.
• Akanthou bölgesi arazi etüdü ve zamanlama anıtları projesi.
• Antik DNA Araştırma Grubu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Biyoloji Bölümü, Ankara, Türkiye.

Sualtı Arkeolojisi Projeleri:

• Tatlısu Kıyı Şeridi, Sualtı Miras Belgeleri ve Koruma Projesi
     • Artemis Batığı, Dokümantasyon ve Değerlendirme Projesi.

Dokümantasyon Projeleri:

• Tarihi Keçiboynuzu Ambarları Araştırması
     • Tarihi Duvar Yazısı Dokümantasyon Projesi

Tamamlanan Koruma Projeleri:

• Lüzinyan Kulesi Sağlamlaştırma Girne Projesi. Taş duvarcılık eğitimi kapasite geliştirmesi Girne Belediyesi’nin idaresince Kasım 2018’de tamamlanmıştır.
     • Girne Kalesi, Bizans Kilisesi sprey boya etiketi çıkartması
     • Luzinyan Müzesi Eserlerinin Korunması, Lefkoşa
     • Venedik Dönemi Mağusa aslan taşının korunması ve tanıtımı
     • St Barnabas Manastırı Müzesi Ahşap Kartal eseri restorasyonu