Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu

Hakkında

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) bünyesinde 2007 yılında kurulmuştur. Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bilgili, bilinçli, yenilikçi ve çok yönlü mezunları sayesinde akademik ve endüstriyel alanlara başarılı girişimciler, yöneticiler, çalışanlar ve akademisyenler kazandırmayı amaçlamaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, yüksek kalite düzeyindeki öğretim sistemi ile öğrencilerinin kariyer basamaklarını güçlü bir şekilde çıkmalarına yardımcı olmaktadır. Çağdaş bir eğitim programı sayesinde öğrencilerin, değişen ekonomik koşullara, teknolojik gelişmelere, turizm endüstrisindeki uluslararası ve yerel eğilimlere duyarlı bireyler olarak yetişmeleri sağlanmaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, bünyesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları olmak üzere iki akademik program barındırmaktadır.

Misyon ve Vizyon

UKÜ Turizm ve Otel İştetmeciliği Yüksek Okulunun misyonu, bilimsel bilgi çerçevesinde, gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk sahibi, proaktif düşünebilen, uluslararası standartlarda turizm eğitimi almış nitelikli yönetici adayları yetiştirmektir.
Yüksek okulunun vizyonu turizm sektörü ve akademik alanda yetiştirdiği bireyler, gerçekleştirdiği bilimsel çalışma ve faaliyetler ile bölgede ve uluslararası arenada ön sıralarda yer alan bir eğitim kurumu olmaktır.

ciu-tourism

Akreditasyonlar

Turizm ve Otel İşletmeciliği yüksekokulumuzun Turizm İşletmeciliği programı Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyon Kurumu (FIBAA) tarafından akreditasyonu vardır.

Eğitim İmkanları

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesindeki derslerde teorik anlatımın yanı sıra, gerçek iş hayatında karşılaşılan durumlardan beslenerek tasarlanan sınıf içi ve sınıf dışı uygulamalar bulunmaktadır. Ders içerikleri, işletme gezileri ve projelerle zenginleştirilerek öğrencilere gerçek ortamlarında turizm ve ağırlama endüstrisini öğrenme ve anlama imkânı sağlanmaktadır. Turizm sektörü işletmeleri ile kurulan ilişkiler sayesinde öğrenciler, gerçek iş ortamlarını gözlemleyebilmekte, kendi bilgi, beceri ve yeteneklerini karşılaştırarak eksikliklerini belirleyebilmekte, mezun olduklarında iş bulabilecekleri alanları ve işletmeleri tanıyabilmektedir. Öğrenciler, turizm sektörü ile ilgili uzmanlık kazanacak ve etkili hizmet sunacak bilgiler ile donatılmaktadır. Özellikle tur operatörlüğü, yiyecek hazırlama ve pişirme, kat hizmetleri yönetimi gibi dersleri “yaparak ve yaşayarak öğrenme” yaklaşımıyla yürütülmektedir. Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Uluslararası Otel, Restoran ve Kurumsal Eğitimi Konseyi - (CHIRE) ve Avrupa Otelcilik Okulları Birliği – (EURHODIP) kurumlarına üyedir.

İletİşİm

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu