Meslek Yüksekokulu

Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri

Süre 2 Yıl
Başvur
UKÜ Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri programı  UKÜ Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri ciu-hair-beauty-services-program

Program Hakkında

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı, KKTC’de ilk defa 2012 yılında üniversitemiz tarafından kurulmuştur. Programın eğitim ve öğretim dili Türkçe’dir. Dört yarı yıllık ön lisans programı YÖDAK bünyesine kurulmuş ardından YÖK denkliğini de almıştır. Programda alan derslerini veren öğretim görevlilerimiz alan mezunu olup bilimsel yöntemlerle teorik derslerinin yanında uygulamalı dersleri de yürütmekteler. Programımızın hedefleri arasında, çağımızın teknolojik gelişmelerine dayalı olarak, etkili iletişim kuran, mesleği ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip, yaratıcı, yenilikçi, araştıran, ülke ve mesleğinin gelişmesine katkıda bulunan, alanıyla ilgili gelişmeleri takip ederek kendini sürekli yenileyen, özgün fikirlere sahip, müşterinin isteklerini ön planda tutan çözümleyici bireyler olarak bilinçli ve profesyonel Kuaför, Cilt bakımı uzmanları, makyaj profesyonelleri ve tırnak teknisyeni (Kozmetolojist) meslek elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Eğitim Olanakları

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı, uygulamalı eğitimlerini en son teknolojik özelliklere sahip cihazların yer aldığı saç bakımı–yapımı ve makyaj uygulamaları atölyesi ile cilt ve vücut bakımı atölyesinde gerçekleştirmektedirler. Saç bakımı yapımı ve makyaj uygulamaları atölyesinde öğrencilerimiz, saça kalıcı ve geçici şekil verme, saçı renklendirme, saç kesimi, güzelleştirici makyaj, sahne makyajı ve özel efekt makyajları dahil saç ve makyajı derslerini kapsayan birçok uygulamayı yapabilmektedirler. Cilt ve vücut bakımı atölyesinde ise cilt bakımı cihazı, lenf drenaj cihazı, pasif jimnastik, termoliz iğneli epilasyon ve IPL gibi cihazlarda cilt analizi ve teşhisi yaparak kozmetik ürün seçebilirler. Öğrenciler seçtikleri bu ürünlerle cildin ihtiyacına göre kırışıklık, leke tedavisi, akne bakımı, oksijen terapisi, peeling ve maske gibi benzeri özel uygulamaların yanında, yine özel ürünler kullanarak pasif jimnastik ve lenfatik drenaj cihazlarıyla bölgesel vücut inceltme ve sıkılaştırma uygulamaları yapabilmektedir.

ciu-hair-beauty-services-program1

Kariyer Alanları

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programından mezun olan öğrenciler hizmet sektörünün en geniş alanlarından biri olan kuaförlük ve güzellik alanında çalışabilmektedirler. Uluslararası geçerliliğe sahip ön lisans diplomaları sayesine ülke içi veya yurt dışında dahi, kuaför salonları ile güzellik merkezlerinde, saç tasarımcısı ve estetisyen olarak, sahne, televizyon, tiyatro ve film stüdyolarında makyaj sanatçısı olarak ve özel efekt makyaj uzmanı olarak, spa ve otellerde spa terapisti ve yöneticisi olarak, hastanelerin cilt bakım ünitelerinde cilt bakımı uzmanı olarak, tırnak yapım merkezlerinde manikür pedikür ve tırnak tasarımcısı olarak, kozmetik satış merkezlerinde mal ve hizmet üretimi gerçekleştiren firmalarda uzman ve yönetici pozisyonlarında çalışabilirler. Bunların dışında mezun öğrencilerimiz özel eğitim kurumlarında eğitmen veya devlet eğitim kurumlarında da sözleşmeli öğretmenlik yapabilme olanaklarına sahiptir.

İletişim

Meslek Yüksekokulu
Bilim ve Teknoloji Merkezi, ST256
Tel: +90 392 671 1111 Dahili: 2308
Yüksekokul E-posta: secretary-voc@ciu.edu.tr
Müdür E-posta: mnat@ciu.edu.tr

Zorunlu Dersler

Birinci Dönem
BİLGİSAYAR I

Ders Kodu

BILT101

Kredi

3

Teorik Saat

2

Pratik Saat

2

AKTS

5
Bu ders, öğrencilere bilgisayar, donanım, yazılım, ağ, web, internet, bilgisayar güvenliği gibi bilgisayar temellerinin yanı sıra e-ticaret, bloglar, wiki, RSS, sosyal ağ ve Google uygulamaları hakkında da bilgi vermektedir. Ayrıca sağlık sorunları, yeşil bilişim ve erişilebilirlik gibi diğer gelişmekte olan teknolojileri de tanıtmaktadır. Derste öğrenciler, ayrıca, bilgi teknolojisi bağlamında etik ilkeler, yasalar ve yönetmeliklere ilişkin temel etik, yasal ve sosyal konuları yorumlama ve anlama fırsatı da bulabilmektedirler. Dönem sonunda öğrenciler bilgisayar terminolojisine aşina olmalarının yanı sıra Microsoft Office uygulama programlarının bazılarını (Word ve PowerPoint) birebir kullanarak rapor hazırlama, biçimlendirme, grafik eleme gibi beceriler de elde edebilmektedirler.
TEMEL İNGİLİZCE-I

Ders Kodu

INGL123

Kredi

3

Teorik Saat

3

Pratik Saat

0

AKTS

3
Bu ders öğrencilere okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini kazandırarak temel düzeydeki konuşma şekillerini sunmayı amaçlamaktadır. Dinleme becerisi ile birlikte öğrenciler farklı sesleri, harflerin, kelimelerin, ve belirli kalıpların sesletimini tanımlayacaklardır. Konuşma becerisi aracılığıyla öğrenciler farklı dil çeşitliliğini tanıyarak dili doğru biçimde kullanabileceklerdir. Derste, öğrenciler, ayrıca, kendilerini veya bir başkasını tanıtabilecek, geniş zamanda sorulara cevap verebilecek, nesnelerin yerini belirtebilecek ve bir günlük rutinlerini anlatabilecek becerileri kazanabileceklerdir. Okuma becerisi aracılığıyla öğrenciler basit metinler ve paragraflar okuyarak metinleri anlama yetilerini geliştirecek ve metin sorularına cevap verebileceklerdir. Yazma becerisinin edinilmesiyle birlikte öğrenciler daha önce edindikleri yeni kelimeleri kullanarak geniş zamanda kontrollü paragraflar üreterek kendi cümlelerini geliştirebileceklerdir.
İŞLETME I

Ders Kodu

SBGH101

Kredi

3

Teorik Saat

3

Pratik Saat

0

AKTS

5
Mikroekonomik Verileri Takip Etmek, Makroekonomik Göstergeleri Analiz Etmek, İşletmenin Çevresini Tanımak Talep Analizi ve Tahmini Yapmak, İşletmenin Kuruluş Yerini Belirlemek İşyerinin Kapasitesini Belirlemek, Toplam Yatırım Maliyetini Belirleyerek Finansmanını Sağlamak.
BİLGİSAYARDA SAÇ VE MAKYAJ TASARIMI

Ders Kodu

SBGH103

Kredi

2

Teorik Saat

1

Pratik Saat

2

AKTS

3
Bu dersin kapsamında öğrenciler; tasarım paket programı tanıtımı, piyasadaki çeşitli paket programların tanıtımı, fotoğraf makinesi tanıtımı, diyafram, enstantene, iso, ışık ve çekim açılarını dijital ortama aktarım bilgisi, power point kullanımı, göz şekillerine göre makyaj tasarımı, dudak şekline göre makyaj tasarımı, yüz şekillerine göre makyaj tasarımı, natürel makyaj tasarımı, trend makyaj tasarımı, avangard makyaj tasarımı; natürel makyaj saç ve makyaj kombinasyon tasarımı, trend saç ve makyaj tasarımı, avan gard makyaj ve saç tasarımı, natürel saç ve makyaj tasarımı, trend makyaj ve saç tasarımı afiş çalışması, avand gard saç ve makyaj afiş çalışması uygulayarak kişilerin yüz ölçütlerine göre dijital ortamda farklı kombinasyonlarda saç ve makyaj tasarlama bilgi ve yetisine sahip bireyler olmaları amaçlanmaktadır.
TEMEL MAKYAJ TENİKLERİ VE UYGULAMALARI

Ders Kodu

SBGH105

Kredi

3

Teorik Saat

2

Pratik Saat

2

AKTS

4
Dersin amacı; Makyaja giriş, makyajın tanımı ve önemi, tarihsel gelişimi, renk bilgisi, renk grupları ve renk tonları, makyaj uygulamasında kullanılan kozmetik ürünler; fondöten çeşitleri ve özellikleri, yüz pudra çeşitleri ve özellikleri, allık çeşitleri ve özellikleri, göz makyaj kozmetikleri çeşitleri ve özellikleri, dudak makyaj kozmetikleri çeşitleri ve özellikleri, fondöten ve aydınlatıcı uygulama teknikleri, yüz şekilleri ve yüz şekillerine göre makyaj yapım aşamaları, makyajın sınıflandırılması, kamuflaj makyaj teknikleri ve uygulamaları, natürel makyaj özellikleri ve uygulamaları, ışıltılı trend makyaj özellikleri ve uygulamaları, avangard makyaj özellikleri ve uygulamaları, gündüz makyajı, gece makyajı, sahne makyajı, şov makyajı, sahne makyajı, objektif makyajı, gelin makyajının işlem basamaklarını ve uygulama yetkinliği öğrencilere kazandırılacaktır.
KOZMETİK ÜRÜNLER

Ders Kodu

SBGH107

Kredi

3

Teorik Saat

3

Pratik Saat

0

AKTS

4
Bu derste öğrenciler; Kozmetik tarihi, kozmetik tanımı, kozmetik ürünlerde kullanılan ham, yardımcı ve etken maddeler, kozmetik ürünlerin kullanılmasında istenmeyen durumlar, emülsiyon ve onların cilt üzerindeki etkileri, cilt bakım ürünleri ve içerikleri yapılarının incelemesi; temizleyiciler, sıkılaştırıcılar, nemlendiriciler, özel bakım kozmetikleri, peelingler, maskeler, dekoratif makyaj ürünleri, fondötenler, yüz pudraları, allıklar, göz makyaj kozmetikleri, dudak makyaj kozmetikleri, vücut bakım kozmetikleri ve içerikleri, sabun türleri ve içerikleri, banyo kozmetiklerin formülasyonları ve içerikleri, vücut şampuanları ve içerikleri, vücut deodorantları, kıl dökücü kozmetikler ve içerikleri, güneş koruyucu kozmetikler, saç bakım ürünleri, saç şampuanları ve kremlerin özellikleri ve içerileri, saça kalıcı ve geçici şekil veren kozmetiklerin özellikleri, saç boyaları ve açıcıları, saçlı deri bakım ürünleri, el ayak bakım ürünleri, ağız bakım ürünleri, kokuların ve parfümlerin bileşenleri ve içerikleri öğrenilecektir.
MESLEKİ ANATOMİ VE FİZYOLOJİ

Ders Kodu

SBGH109

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
Bu ders kapsamında öğrenciler; Anatominin tanımı, fizyolojinin tanımı ve bölümlerinin incelenmesi, insan vücudunun duyu organları incelenmesi, derinin anatomik yapısı ve incelenmesi, derinin bölümleri ve özellikleri, insan vücudunun hücre dokuları incelenmesi, hareket sistemi yapısının incelenmesi, baş ve vücut kemik yapısının bölümleri ve incelenmesi, eklem yapısı ve yapısının incelenmesi, kas gruplarının incelenmesi, solunum sistemi ve yapısının incelenmesi, dolaşım sistemi ve yapısının incelenmesi, kalbin yapısı ve işlevleri, damarlar ve kan sistemi ve görevleri, sindirim sistemi ve görevlerinin incelenmesi, sinir sistemi bölümleri ve görevlerinin incelemesi, boşaltım sistemi organları ve görevleri ve incelenmesi, endokrin sisteminin işlev ve bölümleri teorik bilgilerin kavranılıp, doğru analiz edilebilmesi öğrenilecektir.
MODERN TÜRKİYE TARİHİ

Ders Kodu

TARH100

Kredi

0

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
Bu derste, Osmanlı devlet ve toplum yapısı, devletin dağılmasına yol açan etkenler, Osmanlı modernleşmesi; Trablusgarp ve Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Mondros Mütarekesi ve Sevr Anlaşması; partiler ve cemiyetler, Mustafa Kemal öncülüğünde ulusal direniş örgütlenmesi ve Kurtuluş Savaşı, Havza ve Amasya Genelgeleri, Kongreler, Misak-ı Milli, TBMM’nin açılışı, isyanlar, düzenli ordunun kuruluşu ve savaşlar; Mudanya Mütarekesi, Lozan Barış Antlaşması; Siyasal alanda devrim, devlet ve toplumun laikleşmesi, saltanatın kaldırılışı, cumhuriyetin ilanı, halifeliğin kaldırılması; 1921 ve 1924 anayasası, anayasal değişiklikler; Şeyh Sait İsyanı; çok partililik deneyimi, hukukta laikleşme ve modernleşme, eğitim ve kültürde millileşme ve laikleşme, Atatürkçülük ve Atatürk’ün 6 ilkesi, Atatürk dönemi Türk dış politikası(1923-1938) konuları işlenir.
TÜRKÇE-I: YAZILI ANLATIM

Ders Kodu

TREG113

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

3
Yazı dilinin ve yazılı iletişimin temel özellikleri. Yazılı anlatım; paragraf türleri (giriş-gelişme-sonuç paragrafları). Yazılı anlatımın (yazılı kompozisyon) aşamaları. Yazılı anlatımda: (a) düşünceyi temellendirme yolları (tanımlama, örneklendirme, karşılaştırma, tanık gösterme, alıntı yapma, istatistiklerden yararlanma); (b) anlatım biçimleri (açıklayıcı, tartışmacı, betimleyici, öyküleyici anlatım. Metin türleri: (a) bilgilendirici metinler (dilekçe, iş mektubu, haber, karar, ilan/reklam, tutanak, rapor, resmi yazılar; bilimsel yazı (bilimsel bildiri), makale, köşeyazısı (fıkra), söyleşi, eleştiri, günlük, anı, gezi yazısı, yaşamöyküsü, özyaşamöyküsü, tanıtma yazısı, özel mektup vd); (b) yazınsal (edebi) metinler (şiir, öykü, roman, oyun, deneme, mektup vd); örnekler üzerinde çalışmalar. Değişik yazı türlerinde serbest ve planlı yazma uygulamaları. Dilbilgisi (biçimbilgisi, sözdizimi-özet bilgi). Yazım (imla) bilgileri. Yazılı metinlerdeki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme.
İkinci Dönem
BİLGİSAYAR II

Ders Kodu

BILT102

Kredi

3

Teorik Saat

2

Pratik Saat

2

AKTS

4
Bu ders bilgisayar destekli eğitim ve bu eğitime ilişkin temel kuramları ve uygulama yöntemlerini tanıtmayı amaçlayan bir derstir. Microsoft (MS) Word’ün temelleri, çıktısı alınabilecek bir Word dökümanının nasıl elde edileceği ve dökümanda uygulanabilecek en yaygın format değişiklikleri için gerekli araçların nasıl kullanılabileceği konuları derste işlenmektedir. Derste öğrenciler bilgisayar tabanlı profesyonel sunumlar hazırlanmasına olanak sağlayan bir MS yazılımı olan Powerpoint ile ilgili olarak da bilgilendirilmektedirler. Ders, ayrıca, sunumlar slayt geçişleri, animasyonlar, grafikler, çizimler gibi konuları da içermektedir. Derste öğrencilere tanıtılan diğer program MS Excel’dir. Excel dosyası içerisinde amaca uygun veriler içeren sayfalar yaratma, bu sayfaları düzenleyebilme, format değişiklikleri ve sayfayı yazdırma, verilerin/ bilgilerin sıralanması, filtrelenmesi ve analizleri; fonksiyon ve formüllerin uygulanabilmesi ve grafik elde edilmesi gibi uygulama becerileri derste öğrencilere kazandırılmaktadır.
TEMEL İNGİLİZCE-II

Ders Kodu

INGL124

Kredi

3

Teorik Saat

3

Pratik Saat

0

AKTS

3
Bu ders INGL123 dersinin devamı niteliğindedir. Ders öğrencilere daha ileri düzeyde bütünleşik bir şekilde dört beceriyi kazandırmayı hedeflemektedir. Çekinik beceriler olan dinleme ve okuma becerileri ile birlikte öğrenciler farklı sesleri ve harflerin, kelimelerin ve belirli kalıpların sesletimini tanımlayabilmektedirler. Buna ilaveten öğrenciler, daha ileri düzeyde metinler ve paragraflar okuyarak metinlerden bildikleri kelimeleri kullanarak bilmedikleri kelimelerin anlamlarına ilişkin çıkarımda bulunabilmektedirler. Üretken beceriler olan konuşma ve yazma becerileri ile birlikte öğrenciler farklı dil çeşitliliğini tanımlayarak dili doğru kullanabilme becerisi kazanabilmektedirler. Öğrenciler, derste, ayrıca, şimdiki zamanı ve geçmiş zamanı kullanarak temel diyaloglarda ve günlük konuşmalarda kendilerini etkin bir şekilde ifade etme becerisi kazanabilmektedir.Yazma becerisinin edinilmesiyle birlikte öğrenciler geçmiş tecrübelerini kapsayan konular hakkında paragraflar hazırlarlarken edindikleri yeni kelimeleri kullanarak kendi cümlelerini kurabilmektedirler.
KOZMETİK KİMYA

Ders Kodu

KIMY112

Kredi

3

Teorik Saat

3

Pratik Saat

0

AKTS

4
Bu ders temel amacı, Ögrencilerin kozmetik kimyası temelini anlamasını sağlamaktır. Özellikle bu ders, Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri bölümü öğrencilerine kimyanın temel ilkelerini anlatabilecek, moleküler ve bileşiklerinin genel yapılarını tanıtacak, kozmetik ürünlerin farklı türleri ve içerikleri hakkında bilgi verecek ve kimyanm temel prensiplerini kullanarak problem çözme yeteneğini kazandıracaktır. Derste işlenecek konular; maddenin özellikleri ve ölçülmesi, basit ozelti tanım t ve hazırlanması, pH tanmı, pH değerlerinin canların önemi, asit ve bazlar, organik bileşikler ve genel yapıları , kozmetik ve kişisel bakım ürünleri (saç; bakım, cilt bakım, vücut bakım, tırnak bakım ve makyaj) ve bu Uriinlerde bulunan bileşikleri, özellikleri ve etkileri gibi bahklardan olumaktadır.
İŞLETME II

Ders Kodu

SBGH102

Kredi

3

Teorik Saat

3

Pratik Saat

0

AKTS

4
Örgütleme Yapmak Yöneltmek, Koordinasyon Sağlamak Denetim Yapmak İş Analizi Yapılmasını Sağlamak, İnsan Kaynaklarını Planlamak İşgören Performansını Değerleme İşgörenin Eğitilmesini Sağlamak, Kariyer Planlaması Yapmak, Hedef Pazarı Belirlemek, Ürün Geliştirme Fiyatlandırma Politikalarını Belirlemek Tutundurma Politikalarını Belirlemek, Gelir ve Gider Hesaplarını Yönetmek, Borç ve Alacakları Yönetmek, Varlıkları Yönetmek.
HİJYEN

Ders Kodu

SBGH104

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
Bu ders kapsamında sağlığın korunabilmesi ve sürdürebilmesi kişisel hijyen ile başlamaktadır. Kuaför ve güzellik salonlarında uygulanması gerekli olan kişisel ve salon hijyen bilgilerinin anlatılması. Saç ve deri hijyeni, saç ve deride görülen bulaşıcı hastalıklar ve alınması gereken önlemler. Kişisel hijyen; vücut temizliği, saç temizliği, cilt temizliği ve bakımı, ağız ve diş bakımı, el temizliği ve bakımı, ayak bakımı ve ayakkabı seçiminde dikkat edilecek hususlar, sağlıklı beslenme ve uygun giyim; fiziksel sağlık ve egzersizin yararları, duruş ve hareket, sigara ve alkol tüketimi zararları, güzellik hizmetleri alanında meslek elemanlarının özellikleri ve dikkat etmeleri gereken sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri; yüzey dezenfeksiyonu ilkeleri anlatılarak, hastalık risklerine karşı koruyucu tedbirler alınması öğrenciye kazandırılması amaçlanmaktadır.
SAÇ BAKIMI VE YAPIMI

Ders Kodu

SBGH106

Kredi

3

Teorik Saat

2

Pratik Saat

2

AKTS

3
Bu derste kapsamında kuaförlüğün tarihsel gelişimi, saç bakımının tanımı ve yapımında dikkat edilmesi gereken gerekli hususlar, saç bakımı ve yapımının tanımı ve önemi. Saç ve saçlı deri analizi ve temizliği, saç yıkama yöntemleri, saç temizliğinde kullanılması gereken araç ve gereçlerin tanımı, kozmetik ürünlerin seçimi ve kullanımı, saçlı deride uygulanması gereken masajın önemi ve saçlı deride etkileri, saça geçici şekil verme yöntemleri, saç biçimlendirmeyi etkileyen faktörler. Fön uygulamasının tanımı, kullanılacak araç ve gereçlerin seçimi ve kullanımı. Fön uygulamalarında dikkat edilmesi gereken hususlar. Fön teknikleri; düz, dalgalı, içe doğru, dışa doğru, düz-karışık ve kıvırcık saçları fön ile kurutma ve şekillendirme uygulama çalışmaları. Saça geçici dalga verme işlemleri; Mizampli, papiyot. Mizampli işleminde kullanılacak araç gereçlerin seçimi ve kullanımı. Mizanpli sarma teknikleri, uygulamada dikkat edilecek hususlar. Mizampli uygulama çalışmaları kazandırılması amaçlanmaktadır.
CİLT BAKIMI VE UYGULAMALARI I

Ders Kodu

SBGH108

Kredi

2

Teorik Saat

1

Pratik Saat

2

AKTS

2
Dersin kapsamında; Derinin Tanımı, anatomik yapısı ve fizyolojisi, yapısal fonksiyonları, deri eklentileri, deri hastalıkları, yağ bezi hastalıkları, cilt temizliği ve bakımı, temizleyici, sıkılaştırıcı, nemlendirici, özel bakım kozmetik çeşitleri ve uygulama yöntemleri, cilt tiplerinin tanımları ve özellikleri, normal cilt tipleri, yağlı cilt tipleri, kuru cilt tipleri, karma cilt tipleri, hassas cilt tipleri, problemli cilt tipleri ve olgun cilt tipleri tanımı ve bakım bilgisi, akne tanımı, oluşum nedenleri, türleri, akne tedavisinde doktorlar ve estetisyenler tarafından uygulanabilen tedavi yöntemleri, kimyasal peeling çeşitleri (aha, bha, pha) lazer ve resurfacing cilt yenileme yöntemleri, deri yaşlanmasına etki eden faktörler, kırışıklık tedavileri, cilt bakım teknolojileri, enstitü bakımında uygulanan profesyonel cilt bakım cihaz bilgisi, yöntem ve çeşitleri bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmaktadır.
SAHNE VE OBJEKTİF MAKYAJI

Ders Kodu

SBGH110

Kredi

3

Teorik Saat

2

Pratik Saat

2

AKTS

4
Bu dersin amacı öğrencilerin; plastik makyaj tanımı, plastik makyaj yapımında kullanılan kozmetik ürünleri ve materyalleri tanıma, ileri teknik makyaj uygulamasını tanıma, sinema ve kamera makyajının tanımı, sinema makyajında kullanılması gereken araç ve gereçler, sinema ve tv de erkek kozmetik makyaj uygulaması, sinema makyajı uygulama çeşitleri ve uygulama çalışmaları. TV makyajı tanımı, tv makyajında ışık, aydınlatma bilgisi. Tv makyajında kullanılması gereken araç, gereç ve kozmetik ürün kullanımı. Fotoğraf makyajı tanımı, fotoğraf makyajında ışıklandırma, renkli fotoğraf makyajı uygulama çalışması, siyah beyaz fotoğraf makyajı uygulama çalışması. Moda ve podyum makyajı tanımı, moda ve podyum ışığına göre renk ve ton bilgisi. Tarihi dönem makyajı uygulama çalışması, Fantastik yüz boyaması ve hayvan desenleri yüz boyama uygulama çalışmaları yapılacaktır.
TÜRKÇE II: SÖZLÜ ANLATIM

Ders Kodu

TREG114

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

3
Bu dersin temel amacı öğrencilere iletişim sürecinde; anlama, dinleme, kendini ifade etme, konuşmayı kavrama, beden dili yoluyla iletişim gibi konularda arka planı sağlamaktır. Sözlü dilin ve sözlü iletişimin temel özellikleri, iyi bir konuşmanın temel ilkeleri; iyi bir konuşmacının temel özellikleri gibi sosyal hayatın içerisinde gerekli olan bilgilerin kavratılmasının ardından hazırlıksız ve hazırlıklı konuşma yapma, düşüncelerin karşı tarafa doğru bir şekilde aktarılması gibi bilgiler uygulamalı çalışmalarla öğrenciye kazandırılacaktır. Konuşma örnekleri üzerinde çalışmalar ve sözlü anlatım uygulamaları yapılacaktır. Dersin sonunda öğrenciler, iletişim çatışmalarını yönetebilecekleri gibi bireyler arası iletişim becerilerini grup tartışmalarında sergileyebilecek yeteneğe sahip olacaklardır.
Üçüncü Dönem
YAZ STAJI

Ders Kodu

SBGH100

Kredi

0

Teorik Saat

0

Pratik Saat

0

AKTS

3
Öğrenciler birinci ders yılının sonunda güzellik salonları, kuaför salonları, makyaj stüdyoları, spa & wellness merkezleri ve kozmetik işletmelerinde uygulama becerilerini artırma fırsatı bulacakları 30 iş günü yaz stajı yapacaklardır. Bu staj kapsamın da saç bakımı ve yapımı, vücut bakımı uygulamaları, cilt bakımı uygulamaları, el ayak ve tırnak bakımı uygulamaları, epilasyon uygulamaları, sahne ve objektif makyajı uygulamaları, temel makyaj uygulamaları, kesim teknikleri uygulamaları, saça kalıcı şekil verme uygulamaları. Saça geçici şekil verme dersi kapsamın da topuz uygulamaları, saçı renklendirme teknikleri ve uygulamaları, tırnak süsleme teknikleri ve uygulamaları, masaj teknikleri uygulama çalışmaları.1.sınıfta almış oldukları derslerin tekrar uygulamalarını işletmelerde gözlemleme ve uygulama fırsatını edinirken, 2. Sınıfta alacakları dersleri işletmelerde uygulama aşamalarını gözlemleme imkanının yanında piyasa ile iç içe olmaları, sektörde yapılan uygulamaları ve işlemleri daha reel açıdan gözlemlemeleri amaç edinilmektedir.
MESLEKİ UYGULAMA I

Ders Kodu

SBGH201

Kredi

2

Teorik Saat

1

Pratik Saat

3

AKTS

3
Mesleki uygulama I dersi kapsamında öğrenciler; 1. ve 2. sınıfta öğrenilen bütün uygulamaları, ders içerisinde yapmış oldukları uygulamaların, tekrarı niteliği taşıyan, mesleki uygulama dersinde yapabilmeleri, dersin temel amacını oluşturmaktadır. Bu uygulamalar çerçevesin de saç yapımı ve bakımı dersinde öğrenmiş oldukları düz fön, dalgalı fön, karışık fön, içe doğru fön, farklı fön çeşitlerini uygulama bilgilerini. Temel makyaj dersi kapsamında almış oldukları dumanlı göz makyajı uygulama çalışmaları, gece makyajı uygulama çalışmaları, gündüz makyajı uygulama çalışmaları, farklı makyaj çeşitlerini ve uygulamalarını saç ve makyaj uygulama çalışmalarına dönüştürmektedirler. Mizanpli uygulama çalışmaları, günümüz ünlülerine benzetme makyajı uygulama çalışmaları, dönem makyajları uygulama çalışmalarını ders içerisinde yapmaktadırlar.
CİLT BAKIMI VE UYGULAMALARI II

Ders Kodu

SBGH203

Kredi

2

Teorik Saat

1

Pratik Saat

3

AKTS

3
Dersin kapsamında; cilt teşhis bilgisi (cildin elastin, kolajen, nem ve yağ, gözenek, pigmentasyon durum ölçümü) ve yöntemleri, konsültasyon kartı hazırlama bilgisi, cilt bakım teknolojileri, salonlarda (enstitü) bakımın da uygulanan, profesyonel cilt bakım cihaz bilgisi (wood lamp, lup lambası, buhar ve ozon makinesi, frimatör cihazı, yüksek frekans cihazı, vacum, sprey cihazı, iyontoforez ile cilt bakımı ) yöntemi, fizyolojik etkileri, uygulama protokolü, cilt türlerine göre bakım uygulamaları (kuru, yağlı, karma, akneli, lekeli, problemli, hassas, olgun ) cilt bakım aşamaları, özel kozmetik ürünlerle (blokaj kaldırma, sıkılaştırıcı, renk açıcı, oksijen bakımı, cilt yenileme, özel bakım maske,alfa hidroksi asitler, peeling ) cilt bakım yöntemleri, doğal maske yapılış yöntemleri bilgi ve uygulama becerisi kazandırılması amaçlanmaktadır.
VÜCUT BAKIMI VE UYGULAMALARI I

Ders Kodu

SBGH205

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

1

AKTS

3
Bu derste; vücut bakım yöntemlerini tanımlayarak, vücut bakımına giriş, vücut bakım yöntemlerinin sınıflandırılması, biyolojik kökenli vücut bakım sistemleri; sağlıklı beslenme kuralları, vücut analizi, antropometrik ölçümler, lenfatik dolaşım sistemi, obezite, selülit oluşum faktörlerinin incelenmesi, selülit bakım yöntemleri. Aletli vücut bakım uygulamaları; güzellik ve spa merkezlerinde uygulanan zayıflama ve vücut kontrünü düzeltici cihazları tanıma ve uygulama yöntemlerinin aktarılması, elektro stimülasyon, vakum ve basınçlı cihazlar ile vücut bakımı, oksijen ve ozon terapi ile bakım, destekleyici vücut bakımları, özel bakım uygulamaları, boyun ve dekolte bakımı, göğüs ve sırt bakımını uygulayabilmek, SPA ile vücut bakım yöntemleri; spa türleri, spa merkezlerinde uygulanan özel vücut bakım uygulamaları, doğal ve kozmetik ürünlerle uygulanan vücut bakım yöntemleri; maske, peeling yöntemleri uygulanarak vücut yüzeyinde iyileştirici, düzeltici ve güzelleştirici bakımların öğrenciler tarafından yapılabilmesi amaçlanmaktadır.
EPİLASYON VE DEPİLASYON

Ders Kodu

SBGH207

Kredi

2

Teorik Saat

1

Pratik Saat

2

AKTS

3
Epilasyon ve depilasyon yöntemlerine giriş yapılarak, istenmeyen tüylerin geçici ve kalıcı yöntemlerle vücut bölgesinden uzaklaştırma yöntemlerinin öğrenilmesi dersin kapsamını oluşturmaktadır. Öncelikle epilasyon ve depilasyon terimlerinin tanımlarının incelenerek; bu bağlamda deri dokusunda kılın antomik yapısının incelenmesi; kıl büyüme dönemleri, kılın yapılsal fonksiyonları, kıl tiplerinin sınıflandırılması, vücut bölgelerinde kıllanma hastalıkları incelenmektedir. Epilasyonun tanımı ve önemi, epilasyon uygulama odası, fiziki ortam bilgisi, epilasyon öncesi ve sonrası yapılması gereken işlemler. Epilasyon yöntemleri; jelli, ampüllü ve iğneli epilasyon (elektro epilasyon), iğneli epilasyon yöntemleri, iğneli epilasyonun vücut bölgesine uygulama kuralları, cihazın çalışma mekanızması, iğneli epilasyon uygulama çalışmaları yapılmaktadır. Işıklı epilasyon yöntemleri (lazer- Ipl) tanımı, uygulama protokolü, Ipl ve lazer cihazlarının incelenmesi, Ipl uygulama çalışması yapılmaktadır. Depilasyon yöntemleri, ağda çeşitleri ve uygulama çalışmaları. Sökücü ve dökücü kozmetiklerin vücuda uygulanabilmesi, uygulama öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken durumlar.
EL, AYAK VE TIRNAK BAKIMI

Ders Kodu

SBGH209

Kredi

2

Teorik Saat

1

Pratik Saat

3

AKTS

3
Tırnağın anatomik yapısı ve işlevleri, tırnak şekilleri, el ve ayak anatomisi, manikür ve pedikürü etkileyen tırnak ve deri hastalıkları; tırnak bölgesine kişilerin verdikleri zararlar, ayak hastalıkları, ayak bakımının temel ilkeleri, manikür tanımı, manikür uygulamasında yapılması gereken uygulamalar, kullanılan araç ve gereçler, el masajı, manikür uygulama çalışamaları, oje sürüm teknikleri, tırnak süsleme teknikleri ve uygulamaları; Pedikür tanımı, pedikür uygulamasında endikasyonlar ve kondraendikasyonlar, ayak masajı yöntemleri ve uygulaması, refleksoloji tanımı, tarihsel süreci ve uygulaması, dünyada uygulanan el, ayak bakım yöntemlerinin incelenmesi, uygulama yöntemleri. Manikür ve pedikür uygulama kapsamında; kuru manikür ve pedikür, sulu manikür ve pedikür uygulaması, doğal ürünlerle ve kozmetik ürünlerle el ve ayak bakım yöntemleri, parafin uygulması, özel maske, peeling, nemlendirici uygulama çalışmaları, problemli ayak ve tırnakların bakımı; nasır, batık gibi problemlerin giderilmesi öğrenilmektedir.
SAÇ RENKLENDİRME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI

Ders Kodu

SBGH211

Kredi

3

Teorik Saat

2

Pratik Saat

3

AKTS

4
Dersin içerik yapısı saç renklendirme tekniklerini ve uygulamalarını kapsamaktadır. Bu bağlamda renklendirme tekniği olarak farklı kombinasyonlarda çalışmalar, renklendirme bilgisi ve uygulama çalışmaları ders kapsamında işlenilmektedir. Saç boyalarının tanımı, önemi ve tarihsel süreci incelenmektedir. Renk bilgisi, renklerin saçın yapısında uyumu, saçın formu, kişilerin cilt ton renkleri baz alınarak renklendirme imaj uygulamala çalışmaları yapılmaktadır. Saç boyalarının tanımı, mekanizmalarının sınıflandırıması, saç boyalarının formülasyon tipleri, piyasada bulunan boya çeşitleri ve kataloglara göre boyaların isim ve numalarının kavranılması. Saç boyamada kullanılacak araç ve gereçlerin seçimi ve kullanma özellikleri, saç boyama işlemi öncesi alerji testi ve dikkat edilmesi gereken noktalar. Doğal renkteki saçların işlem basamaklarına uygun boyanması. İşlem görmüş saçların tekniğine uygun boyanması. Dip boyama işlemini tekniğine uygun yapılması, açıcılarla saç renginin açılması ve tekniğine uygun röfle uygulamaları, kombinasyon uygulama çalışmaları yapılmaktadır.
SAÇA KALICI ŞEKİL VERME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI

Ders Kodu

SBGH213

Kredi

3

Teorik Saat

2

Pratik Saat

3

AKTS

4
Saça kalıcı şekil verme verme teknikleri ve uygulamaları; saçları kalıcı olarak dalgalandırılması veya saçların kalıcı olarak düzleştirilmesi yöntem ve tekniklerini kapsamaktadır. Saça kalıcı şekil verme yönteminin; tanımı, önemi ve tarihsel süreci. Permanant teriminin tanımı, permanat uygulamasında başarıyı arttıran faktörler, permanan uygulamasında kullanılan araç ve gereçlerin bilgisi, kozmetik ürünlerin seçimi ve kullanım özellikleri, permanant uygulamasın dikkat edilmesi gereken noktalar, permanat uygulamasının işlem basamakları, permanant işleminin tekniğe uygun yapılması, permanant uygulaması öncesi yapılması gereken testler, permanant işleminde sarım teknikleri; klasik sarım tekniği, yönsel sarım tekniği, briket sarım tekniği, bölgesel sarım tekniği uygulama çalışmaları. Defrize uygualamasında kullanılacak araç ve gereçler, kozmetik ürünlerin seçimi ve özellikleri ayrıca işlemlerin tekniğe uygun yapılabilmesi amaçlanmaktadır.
SEÇMELİ

Ders Kodu

SBGHXX1

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
SEÇMELİ
SEÇMELİ

Ders Kodu

SBGHXX2

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
SEÇMELİ
Dördüncü Dönem
MESLEKİ UYGULAMA II

Ders Kodu

SBGH202

Kredi

2

Teorik Saat

1

Pratik Saat

3

AKTS

3
Mesleki uygulama I dersi kapsamında öğrenciler; 1. ve 2. sınıfta öğrenilen bütün uygulamaları, ders içerisinde yapmış oldukları uygulamaların, tekrarı niteliği taşıyan, mesleki uygulama dersinde yapabilmeleri, dersin temel amacını oluşturmaktadır. Bu uygulamalar çerçevesin de el ayak ve tırnak bakımında edinmiş oldukları manikür ve pedikür uygulama çalışmaları yapmaları, el ayak bakımı , cilt bakımı dersinde edinmiş oldukları cilt analizi, cilt bakımı uygulaması yapmaları, epilasyon dersi kapsamında edinmiş oldukları iğneli epilasyon uygulama çalışması yapmaları, depilasyon çalışmaları kapsamında yüz bölgesi ve vücut bölgesi tüy uzaklaştırma çalışması, foto ışıklı sisteme dayalı epilasyon çalışması, temel makyaj dersi kapsamında gelin makyajı uygulama çalışması, vücut bakımı dersinde edinmiş oldukları vücut bakımı uygulamaları, tırnak süsleme teknikleri dersinde çeşitli süsleme teknik çalışmaları öğrencilerden bütün bu uygulamaları yapmaları beklenmektedir.
SAÇ KESİM TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI

Ders Kodu

SBGH204

Kredi

3

Teorik Saat

2

Pratik Saat

3

AKTS

5
Saç kesim teknikleri ve uygulamaları dersinde; bayan saç kesiminin tanımı önemi ve tarihçesi. Saç kesiminde kullanılan araç gereçler, saç kesiminde farklı açılardan ölçü alma teknikleri uygulama çalışamaları. Klasik saç kesim teknikleri ve uygulama çalışamları. Modern tarz saç kesim teknikleri ve uygulama çalışmaları. Saç kesimi öncesi model tespitinde dikkat edilecek hususlar. Saç kesiminde 30° 45° 90° lik açılarla saç kesimi uygulama çalışmaları.Yüz sekillerine göre saç kesimlerini uygulama çalışamları. Küt saç kesimini tekniğine uygun yapabilmek, katlı saç kesimi tekniğine uygun yapabilmek, küt ve katlı kombinasyon saç kesimini tekniğine uygun yapabilmek, graduasyon saç kesimini tekniğine uygun yapabilmek, asimetrik saç kesimini tekniğine uygun yapama yeterlilikleri kazandırılması amaçlanmaktadır
VÜCUT BAKIMI VE UYGULAMALARI II

Ders Kodu

SBGH206

Kredi

2

Teorik Saat

1

Pratik Saat

3

AKTS

3
Bu dersin kapsamında; manipülasyona dayalı vücut bakım sistemlerin tanımlanması, kültürel masajlarla vücut sistemlerinin incelenerek vücut bakımının yapılması, zihinsel vücut bakım sistemleri, enerji tedavilerine dayalı vücut bakım sistemlerinin tanımlanması, alternatif vücut bakım sistemleri, enerji tedavilerine dayalı vücut bakım yöntemleri, egzersiz ve vücut bakım sistemlerinin vücut bünyesine uygulanması ve rekreasyonun tanımı, rekreaktif faaliyetlerin vücut bakımını bütünsel ele alınması, güneş terapisi ile vücut bakım sistemleri, doğal ve yapay yöntemlerin tanımlanması, kimyasal yöntemlerle vücut bakım uygulamaları, istenmeyen vücut tüylerinin yok edilebilmesi için gerekli olan vücut bakım yöntemleri, aromaterapi uygulamaları, aromaterapi ile vücut bakım yöntemlerinin incelenmesi, koku ile tedavi ve vücut bakımı ve uygulamaları öğrenilecektir.
MASAJ TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI

Ders Kodu

SBGH208

Kredi

3

Teorik Saat

2

Pratik Saat

2

AKTS

4
Bu dersin kapsamında öğrencilerimizin mesleki anatomi dersinde edinmiş oldukları bilgileri pekiştirerek; vücudun anatomik yapısı, kas ve iskelet sisteminin sağlığının korunabilmesi ve iyileştirilebilmesi için gerekli olan masaj yöntemlerinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır. Ders içeriğinde masajın tanımı, önemi, amacı ve tarihsel gelişimi. Masaj tekniklerinin sınıflandırılması, masaj yöntemleri ve arasındaki farklar, masajda etik. Masör ve masözde bulunması gereken nitelikler. Masaj yapılmaması gereken durumlar, masaj çeşitleri, temel teknikler, estetik masaj uygulama prensipleri, masaj manipülasyonları, saçlı deri masaj tekniği, yüz ve dekolte masajı tekniği, ayak masajı tekniği, bacak masajı tekniği, kalça masajı tekniği, sırt masajı tekniği, karın masajı tekniği, kol masajı tekniği, el masajı tekniği, göğüs masajı tekniği, boyun masajı tekniği ve tüm vücut masajı tekniği uygulama çalışmaları kazandırılması amaçlanmaktadır.
SAÇA GEÇİCİ ŞEKİL VERME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI

Ders Kodu

SBGH210

Kredi

3

Teorik Saat

2

Pratik Saat

2

AKTS

4
Saça geçici şekil verme teknikleri ve uygulamaları dersinde saç yapımı ve bakımı dersinin devamı niteliği olan özellikle de saç örgü teknikleri, topuz şekillendirme yetisi öğrenciye kazandırılması amaçlanmaktadır. Topuz tarama işlemleri, topuz çeşitleri; tepede topuz, arkada topuz, ensede topuz, yan topuz, yarım topuz, örgü topuz, parçalı topuz, at kuyruğu topuz, dağınık topuz uygulamaları. Yüz şekillerine uygun; oval yüz biçimi, uzun yüz biçimi, yuvarlak ve kare yüz biçimi, üçgen yüz biçimine uygun topuz şekillendirme çalışmaları. Burun, çene ve alın durumlarına göre topuz şekillendirme teknikleri. Topuz taramada kullanılacak araç ve gereçler; sünger takma yöntemleri, file takma yöntemlerinin incelenmesi ve uygulanması. Topuz tarama tekniklerinde dikkat edilmesi gereken hususlar. Gelin başı uygulaması, duvak çeşitleri, duvak takım noktaları. Özel günler için topuz uygulamaları. Fantastik topuz şekilleri, incelemesi ve uygulama çalışmaları kazandırılması hedeflenmektedir.
SEMİNER

Ders Kodu

SBGH212

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

5
Seminer dersinin temel amacı öğrencilerin bilimsel araştırma yapabilmeleri ve seminer hazırlayıp sunma aşamalarını kapsamaktadır. Bu derste seminerin tanımı ve özellikleri, bilimsel araştırma tekniklerinin nasıl yapıldığını, bilimin kavranması, konularla ilgili hipotezlerin kurulması, bilimin temel işlevleri, araştırma türleri, araştırma planlanması ve konu seçimi gibi kavramlar öğrenilecektir. Bu öğrenilen bilgiler doğrultusunda mesleki alana ilişkin konularda inceleme ve araştırma yaparak seminer konusunun belirlenmesi. Mesleki alana ilişkin kendilerinin belirleyeceği veya programa göre verilecek güncel konularla ilgili bir konuda seminer hazırlığı yapma, bilimsel veriler toplanarak tekniğe uygun sunu yapma. Sunu yapıldıktan sonra içindekiler, önsöz, problem durumu, bulgular, sonuç - öneriler ve kaynakça bölümlerini kapsayan seminer raporun hazırlanması hedeflenmektedir.
SEÇMELİ

Ders Kodu

SBGHXX3

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
SEÇMELİ
SEÇMELİ

Ders Kodu

SBGHXX4

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
SEÇMELİ
SEÇMELİ

Ders Kodu

SBGHXX5

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
SEÇMELİ

Seçmeli Dersler

TAKMA SAÇ-SAKAL YAPIMI VE UYGULAMALARI

Ders Kodu

SBGH221

Kredi

2

Teorik Saat

1

Pratik Saat

2

AKTS

2
Takma saç - sakal yapımı dersi kapsamında öğrenciler, takma saç - sakal yapımının tanımını, kullanılan araç ve gereçleri, takma saç – sakal yapımının sektörde kullanım alanlarını tanımlayarak farklı tasarımlarla uygulamalarını gerçekleştirmektedir. Bu derste kesilmiş olan gerçek saçlar ya da sentetik saçlar kullanılmaktadır. Postiş tanımı, yapımı teknikleri ve uygulamada dikkat edilecek hususlar ve uygulama çalışması, çıt çıt tanımı, yapım teknikleri ve uygulamada dikkat edilecek hususlar ve uygulama çalışması ve peruk tanımı, yapım teknikleri ve uygulamada dikkat edilecek hususlar ve uygulama çalışmaları yapılmaktadır. Yapılan çıt çıtlarla farklı materyaller ile birleştirerek, fantastik topuz tasarımları oluşturarak, hazırlamış oldukları malzemeleri topuz tasarım uygulamasında 2 veya 3 boyutlu konseptlerde kullanılmaları amaçlanmaktadır.
TIRNAK SÜSLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI

Ders Kodu

SBGH222

Kredi

2

Teorik Saat

1

Pratik Saat

2

AKTS

2
Tırnak süslemede kullanılan araç gereç ve ürünler, tırnak süsleme teknikleri, tırnak süslemede dikkat edilmesi gereken kural ve yöntemleri, tırnak süsleme modelleri, tırnağa yeni bir form ve şekil kazandırma çalışmaları ders içeriğini oluşturmaktadır. Süsleme teknikleri olarak; tırnakları çıkartmalarla süsleme, uygulamada dikkat edilecek kurallar, tırnakları yapıştırmalarla süsleme, tırnakları çizerek süsleme, tırnakları simler ve objelerle süslemeler yaparak uygulamada dikkat edilecek hususlar, akrilik ve jel sistem ile süsleme, kullanılan araç ve gereçler. Protez tırnak çeşitleri; akrilik sistem, jel sistem, dipping sistem. Protez tırnak kullanım koşulları, yapımında dikkat edilmesi gereken noktalar, protez tırnak uygulama şekilleri; tips ile, şablon tekniği ile, jel sistem uygulama aşamaları, jel sistem araç ve gereçleri, akrilik sistem uygulama aşamaları, akrilik sistem araç ve gereçleri, dipping sistem uygulama aşamaları, dipping sistem araç ve gereçleri öğrenilecektir.
PSİKOLOJİ

Ders Kodu

SBGH216

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
Psikolojinin tanımı, psikoloji tarihi, psikolojinin alanları (sosyal psikoloji, klinik psikoloji, eğitim psikolojisi vs.), psikoloji kuramları (davranışcı kuramlar, bilişsel kuramlar, varoluşçu kuram vb.), psikolojinin biyolojik temelleri, zeka ve kuramları, duyum ve algılama, bellek, kişilik ve kuramları, normal dışı davranışlar, güdülenme, heyecan, savunma mekanizmaları.
ETİK

Ders Kodu

SBGH219

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
Ders; Etik Tanımı, Ahlaki Gelişim Süreci, Etik Kuralları, Etik Sistemleri, Amaçlanan Sonuç Etiği, Kural Etiği, Toplumsal Sözleşme Etiği, Kişisel Etik Sosyal Yaşam Etiği, Etik Toplum İlişkisi, Etik Değerlere Uygun Davranışların Sonuçları, Etik Sorgulama, Toplumsal Yozlaşma, Ekonomik Yapıdan Kaynaklanan Nedenleri içermektedir.
ESTETİK

Ders Kodu

SBGH217

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
Bu dersin amacı, plastik sanatlardan yola çıkarak görsel estetiğin temel bilgilerini edinmek, sanat tarihi ve çalışmalarını, görsel estetik öğelerini fotoğraf ve video alanı ile ilişkili olarak açıklamak ve çağdaş tartışma konularını incelemektir. Bunun yanında sanat tarihi ile ilgili sanatın doğuşu, sanat akımları, sanat akımlarının öncüleri, sanat akımlarının ve dönemlerin mimari yapıları. Antik Mısır, Antik Roma, Antik Yunan, Osmanlı Dönemi, Bizans Dönemi, Barok dönemi, Gotik dönemi, Rönesans, Rokoko, Romanesk, Kübizm, Realizm, Sembolizm, Fovizm, Fütürizm, Sürrealizm, Expresyonizm, Pop Art gibi sanat akımlarının inceleyerek bu dönemlerin genel olarak modaya nasıl etki ettiği özelikle de saç ve makyajlara nasıl yansıdığı tarihi ve görselleriyle incelenmektedir.
KİŞİLER ARASI İLETİŞİM

Ders Kodu

SBGH224

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
KİŞİLER ARASI İLETİŞİM
ÖZEL AMAÇLI MAKYAJ TEKNİKLERİ

Ders Kodu

SBGH218

Kredi

2

Teorik Saat

1

Pratik Saat

2

AKTS

2
Bu dersin amacı öğrencilerin; özel efekt makyajlarını öğrenerek, özel efekt makyajı malzeme, araç ve gereçlerini tanımlama, Tv ve sinema makyajı uygulamasında, farklı boyutlar katabilmeleri temel amaçlar arasında yer alırken, film ve setlerde özel efekt makyajını uygulayabilme yetkinliğini kazandırmaktır. Dersin kapsamı özel efekt makyajının tanımı, özel amaçlı makyaj yapmanın önemi, sektörde kullanılan alanları, özel amaçlı makyaj yaparken kullanılması gereken kozmetik ürünler, özel amaçlı makyajın filmlerde uygulama alanları, kesik makyajı uygulama çalışması, yara makyajı uygulama çalışması, yüz veya cilt yanığı makyajı uygulama çalışması, 2 ve 3 boyutlu yaşlandırma uygulama çalışması, latex ve gum kozmetik ürünleri ile yüz şeklinin değiştirilip 2 veya 3 boyutlu başka bir karaktere benzetilme çalışmaları yapılabilmesi amaçlanmaktadır.
DİKSİYON

Ders Kodu

SBGH215

Kredi

2

Teorik Saat

2

Pratik Saat

0

AKTS

2
DİKSİYON

KKTC vatandaşı aday öğrenciler ile KKTC’de lise eğitiminin tamamını tamamlamış T.C. vatandaşı öğrencilere yönelik düzenlenen UKÜ Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı’nda gösterdikleri başarı ve tercih ettikleri programlar doğrultusunda lisans programlarına yerleşirler.

Sınavda başarı gösteren öğrenciler, kayıt işlemlerini KKTC Tanıtım Ofisi’nden yapabilirler.

UKÜ, lisans programlarında pek çok burs ve indirim olanağı sunar.

KKTC Adaylar

  • Akademik Başarı Bursları ve daha fazlası için tıklayınız.

Öğrenim Ücretleri her akademik yılın başında belirlenir. UKÜ’ye kayıt yapmaya hak kazanan aday öğrenciler Eğitim Ücreti Hesaplama sistemi doğrultusunda ücretlerini öğrenebilirler.