Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Hakkında

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Yöneticiliği Bölümü ile akademik faaliyetine başlamış olup, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Rekreasyon Eğitimi Bölümü’nün açılmasıyla 4 bölümde de Türkiye ve Kuzey Kıbrıs kontenjanlarıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Misyon ve Vizyon

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, araştırma kalitesi yüksek, ekip ruhu içinde gelişmiş, paylaşımcı, katılımcı yaklaşımı ile spor bilimleri alanında hizmet veren ve bu alanda spor bilimlerindeki gelişmeler ışığında daha dinamik ve çağdaş spor eğiticilerinin yetiştirilmesini amaçlamaktadır. Yüksekokulumuz spor biliminin akademik ve sosyal hayattaki önemini vurgulamayı, bu alandaki eksikliklerin giderilmesine katkı sağlamakla beraber farkındalık yaratmayı kendine misyon edinmiştir.

Yüksekokulumuz; aklın ve bilimin rehberliğine dayanarak, yenilikçi, gelişmelere açık olarak teknolojik atılımları yakından takip eden bir vizyonu benimsemektedir. Spor bilimleri ve teknolojileri alanında dünya üniversiteleri ile rekabet eden öncü ve lider bir kurum olmayı hedefleyerek çağdaş spor eğitimi ve öğretimi programlarını yürütmektedir. Sağlıklı ve yaşam kalitesi yüksek bireylerden oluşturulmuş bir ülke vizyonunu temel alarak çağdaş, evrensel değerlere sahip, kazandığı bilgi ve becerileri uygulamaya yansıtabilen üstün nitelikli beden eğitimi ve spor öğretmeni, antrenör ve spor yöneticisi yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

uku-beden-egitimi-yuksekokulu1

Eğitim İmkanları

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz 7500 metrekareye dağılmış; 6 derslikli, çift tribünlü çok amaçlı spor salonu, 8 kulvarlı tribünlü kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, iki adet stüdyo, indoor-outdoor tırnmanma duvarı, fuaye ve dinlenme alanları ile 7 yollu kapalı atış poligonu, 2 adet açık tenis kortu, 2 adet açık basketbol sahası, 2 adet açık halı futbol sahası, 2 adet açık voleybol sahasından oluşan CIU Arena Spor Kompleksi’nde eğitim vermektedir. Ayrıca spor sektörünün ihtiyacı olan yetişmiş insan gücünü mevcut akademik yapı ile sürdürürken, öğrencilerin kişisel gelişimlerini ön plana alarak, lisans eğitimlerinin yanında; kurslar, sertifika programları ve seminerler gibi diğer eğitim modellerini sektör temsilcileri ile planlayarak, öğrencilerin bilgi ve kişisel gelişimlerini de arttırmayı hedeflemektedir.

İletİşİm

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu