Campus

Students of the CIU Hair Care and Beauty Services Program display their creativity in an exhibition

The “Maximalist Touches on Nails Exhibition”, where the works of the students of Cyprus International University (CIU) Hair Care and Beauty Services program were exhibited, was held in the Nature Cafe pine grove area.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Tırnak Süsleme Teknikleri ve Uygulamaları dersi kapsamında hazırlanan çalışmaların yer aldığı sergide, takma tırnaklar üzerinde çeşitli teknikler kullanılarak yapılan süslemeler sergilendi.

Tırnak Süsleme Teknikleri ve Uygulamaları dersi Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz sergide herkesin görmeye alışkın olduğu minimalist (sade) tırnak tasarımlarından ziyade sıra dışı tekniklerin ve malzemelerin kullanıldığı, alışıla gelmiş bir çizgide olmayan maksimalist tarz yansımalarını tırnaklar üzerinde tasarlanması üzerine çalıştıklarını kaydetti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Öksüz, “Bu tasarımları düşünürken yeri geldi bir bitki görüntüsünden, yeri geldi doğadaki renklerden, yeri geldi mevsimler bizlere ilham kaynağı oldu. Örneğin doğada bulunan kurumuş bir yaprağı çeşitli teknikler kullanarak takma tırnaklar üzerinde farklı tasarımlar oluşturduk” bilgisini paylaştı.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Sorumlusu Dr. Vali Gjinali düzenledikleri etkinliklerde her zaman yeni akımlara yönelik çalışma yaptıklarını vurgulayarak, bu sayede etkinliklerini ve projelerini geliştirme amacı taşıdıklarını ifade etti.

Kendilerinin Avrupa’da ve Dünya’da yapılan bazı çalışmaları örnek aldıklarını da sözlerine ekleyen Gjinali, “Ancak aynılarını yapmayıp o örneklere bizde bir şeyler katarak bizim alanımızda çalışan kişi ve kurumlara örnek olmayı misyon edinmiş bir yapı içerisindeyiz” dedi.