Genel

UKÜ Arena kış dönemi yüzme kurslarının kayıtları başladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) CIU Arena Havuz Sorumlusu ve Yüzme Eğitmeni Meliha Kaya kış dönemi yüzme kursları için kayıt almaya başladıklarını aktardı. 

Özellikle yaz boyunca farklı yaş gruplarındaki çocuklar için çok yoğun bir dönem geçirdiklerini belirten Kaya, Yüzme kurslarının sadece çocuklar için değil tüm yaş gruplarında CIU Arena havuzunun ısıtmalı olması nedeniyle kış döneminde de yüzme kurslarına devam edeceklerini kaydetti. 

Kaya, yüzme kurslarının sadece çocuklar için düzenlenmediğini aktararak her yaştan yüzme grupları bulunduğunu ancak çocuklara yönelik yüzme kurslarına büyük bir talep olduğunu söyledi. 

Yüzme eğitiminde öncelikle çocuklara suyu sevdirmeye çalıştıklarını belirten Kaya, daha sonra çocukların yüzlerini korkmadan suya sokma, gözlerini suda açma gibi çalışmalar, nefes kontrolü, suyu kullanabilme, ayak ve kolları kullanarak suyun içinde ilerleyebilme konularında eğitim verdiklerini kaydetti. 

Kursların ilerleyen dönemlerinde yüzme stilleri hakkında da eğitimi ilerlettiklerini aktaran Kaya, “Sırası ile serbest, sırt, kurbağalama ve kelebek yüzme stilleri hakkında eğitim veriyoruz” dedi. 

CIU Arena Spor Koordinatörü Tarkan Kayaş ise yaptığı açıklamada, CIU Arena olarak yüzme kurslarının her dönem devam ettiğini vurgulayarak,  havuzun faaliyete girdiği günden itibaren Kuzey Kıbrıs’ın en steril havuzu olma başarısını gösterdiğini de belirterek, “Havuz dendiği zaman ülkede akla gelen değerli bir marka olmayı başardık” dedi.  

CIU Arena Havuzunun açıldığı günden itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tüm testlerde steril çıktığını söyleyen Kayaş, “Bu başarıda, CIU Arena ekipmanlarının son teknoloji olmasının yanı sıra havuzun üniversitemiz Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından takip altında olmasının da payı büyüktür” ifadesini kullandı.