Sağlık Bilimleri

UKÜ’lü Sağlık Öğrencileri Beyaz Önlük Giymenin Gururunu Yaşadı

Geleceğin sağlık personeli olmaya aday Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri KKTC Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’nın katıldığı törende mesleğe ilk adımı atarak beyaz önlüklerini giydi.

Çevik Uraz Merkezi, konferans salonunda gerçekleşen törende KKTC Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Angın, Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği (KTFB) As Başkanı Uzman Fizyoterapist Münevver Özakalın ve Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği (KTDB) Başkanı Uzman Diyetisyen Hidayet Ağören birer açılış konuşması gerçekleştirdi. 

UKÜ Beyaz önlük giyme töreninde konuşan Sağlık Bakanı Altuğra, beyaz önlüğün sağlık çalışanları için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, dil, din, ırk ayrımcılığı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının sembolü olduğunu belirterek, “Ülkemizde ve dünyada beyaz önlüğü giymek bir ayrıcalıktır, bu ayrıcalığın sorumluluğunu hep hissediniz” dedi.

İyi bir sağlık çalışanı olmanın yanında iyi birer insan olarak yetişmenin en büyük özellik olduğunu ifade eden Bakan Altuğra, “İyi bir insan olmak demek sağduyulu, adil, anlayışlı, güvenilir bir kişilik sahibi olmak demektir” şeklinde konuştu. Bakan Altuğra konuşmasının devamında, şefkatli olmanın sağlık çalışanlarında olmazsa olmaz bir özellik olduğunun altını çizerek, “Hastalarınız sizin tıbbi cümlelerinizi anlamayabilir ama sizin davranışlarınızdan şefkatli bir insan olduğunuzu anlar ve hastalıklarını yönetmenizde size mutlaka yardımcı olurlar” dedi.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Nadiri, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrencilerin geleneksel “Beyaz Önlük Giyme” töreninde bir arada olmanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bugünden itibaren mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve yeteneklerle donanıma sahip olmak için kendinizi geliştirme ve insanlığa faydalı olma noktasında çalışmalarınızı yoğunlaştıracaksınız” ifadesini kullandı.

Konuşmasında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin yükseköğretimde 25. Yılını geride bıraktığına dikkat çeken Nadiri, üniversitenin son yıllarda sağlık eğitimi alanına yapmış olduğu yatırımlarla bölgenin önemli sağlık eğitimi merkezlerinden biri haline geldiğinin altını çizdi.  

KTFB As Başkanı Özakalın açılışta yaptığı konuşmada, beyaz önlüğün giyilmesi ile büyük bir sorumluluk yüklendiğini belirterek, “Beyaz önlük giyme töreni ile aramıza hoş geldiniz. Etik anlayıştan uzak kalmadan, disiplinler arası, sağlık alanında çalışan meslek gruplarıyla ve diğer meslek çalışanları ile iş birliği içerisinde çalışmanızı dilerim” şeklinde konuştu.

KTDB Başkanı Ağören de “Geleceğin diyetisyenleri olarak, geleceğin sağlık profesyonelleri olarak bugün giyeceğiniz bu beyaz önlükler insan sağlığını, bu uğurda çalışan sağlık çalışanlarının temizliğini, dürüstlüğünü, güvenilirliğini, insan sevgisini ve merhameti temsil etmektedir” dedi.

Tören açılış konuşmaları sonrasında, geleceğin sağlık çalışanı adaylarının beyaz önlüklerini giymeleri ile son buldu.