Kampüs

UKÜ’lü Beslenme ve Diyetetik Öğrencileri Uzman Diyetisyenlerle Bir Araya Geldi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği (KTDB) iş birliğinde “Hastanede/Danışma Merkezinde Diyetisyenin Bir Günü” konulu panel gerçekleştirildi.

CIU News Full Width Default Image

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Elvan Kurucuoğlu ve özel danışma merkezinden Diyetisyen Tünay Tuğcan farklı kurumlarda edindikleri tecrübeleri öğrencilerle paylaştılar.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Dağ, söz konusu etkinliğin bölüm öğrencileri için bilgilendirici nitelikte olduğunu, özellikle hastane ve özel danışma merkezi gibi farklı mekanlarda çalışan diyetisyenlerin tecrübelerini dinlemenin öğrencilerine faydalı olacağını da aktardı.

Elvan Kurucuoğlu konuşmasında, hastanede çalışmanın zorluklarından ve avantajlarından bahsederek, “Fiziki olarak zor, ancak danışan sayısının fazla olması mesleği daha erken tecrübe etmenize yardımcı olur” dedi. Hastanede çalışmanın avantajları da olduğuna dikkat çeken Kurucuoğlu, “Mesleki ve psikolojik anlamda da inanılmaz bir tatmini vardır.” şeklinde konuştu.

Tünay Tuğcan ise konuşmasında deneyimlerinden bahsederek, öğrencilere kendilerini geliştirmeleri konusunda tavsiyeler verdi. Her konuda bilimsel materyalleri kullanmaları gerektiğini de sözlerine ekleyen Tuğcan, “Bilimsel yolları tercih ederseniz hem mesleğiniz hem de hastalarınız için daha sağlıklı olur.” dedi.

Sunumlar sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayan konuşmacılara, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Cem Dikmen ile Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Dağ tarafından teşekkür belgesi takdimi yapıldı.