2022-2023 Bahar Dönemi Hakkında Duyuru

Değerli öğrencilerimiz,

Merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen, birçok ilimizde ve Suriye'de hissedilen depremlerin yol açtığı büyük afet hepimizi derinden üzmüştür. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz;

Üniversitemiz OHAL bölgesinden gelen öğrencilerimiz ile ilgili 2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde uygulanmak üzere aşağıdaki kararları almıştır.

  • Öğrencilerimize talep etmeleri halinde 2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde ücretsiz kayıt dondurma hakkı verilmiştir.
  • Öğrencilerimizin 2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde eğitimlerine başlayabilmeleri için mevcut mali yükümlülüklerine bakılmaksızın ders kayıt hakları açılmıştır.
  • Öğrencilerimizin 2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde mevcut burs ve indirimlerine ek olarak ödemekle yükümlü oldukları eğitim ücretleri üzerinden kademeli olarak %25’e varan oranda “depremzede indirimi” uygulanacaktır.
  • İlgili öğrencilerimizin mağduriyetlerine ilişkin beyanları doğrultusunda ve devlet kurumlarından bilahare temin edecekleri resmî belgeler dikkate alınarak 2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde eğitim ücretleri üzerinden, “depremzede indirimlerine” ek olarak, belirlenecek ilkeler doğrultusunda ek indirimlerden de yararlanabileceklerdir.
  • Üniversite yerleşkesi içerisinde özel işletme tarafından işletilen yurtlarda müsaitlik doğrultusunda deprem bölgesinden gelen öğrencilere barınma imkânı sağlanmaya çalışılacak ve öğrencilerin mağduriyetlerine ilişkin beyanları doğrultusunda ve devlet kurumlarından bilahare temin edecekleri resmî belgeler uyarınca yurt ücretleri üzerinden de ek indirim uygulanabilecektir.
  • Öğrencilerimizin 2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde uygulanan ve uygulanacak ek indirimler sonrasında ödemekle yükümlü oldukları eğitim ücretlerinin taksit sayısı 6’ya kadar herhangi bir vade farkı uygulanmaksızın artırılmıştır.
  • Öğrencilerimize 2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde 31 Mart 2023 tarihine kadar cezasız ders kaydı yapabilme hakkı verilmiştir. 31 Mart 2023 tarihine kadar ilgili öğrencilerimizden ders devam zorunluluğu aranmayacaktır.
  • 2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde dersler yüz yüze yapılacaktır, ancak adaya gelemeyen öğrencilerimiz için dersler uzaktan eğitim yöntemi ile desteklenecektir.
  • Sağlık alanlarındaki programlarda dersler yüz yüze yürütülecektir.
  • Staj, laboratuvar, stüdyo, atölye, okul uygulaması ve benzeri uygulamalar yüz yüze yapılacaktır.
  • 2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde ara ve dönem sonu sınavları yüz yüze yapılacak, bu sınavlara katılamayan öğrencilere telafi imkânı sağlanacaktır.
  • OHAL bölgesinden olmayan öğrencilerimizin 2022-2023 Akademik Yılı Bahar döneminde eğitim-öğretimleri yüz yüze olacaktır.

Süreç içerisinde KKTC Bakanlar Kurulu, YÖDAK ve YÖK tarafından alınacak yeni kararlar doğrultusunda yukarıdaki kararlarda değişiklikler yapılabilecektir.

İletişim için 0548 858 96 65 WhatsApp hattını, akb@ciu.edu.tr e-posta adresini veya SIS Dilekçe Modülünü kullanabilirsiniz.