Meslek Yüksekokulu

“KKTC Liseler Arası Bilgi-Beceri Yarışması” gerçekleştirildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı ile Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde “KKTC Liseler Arası Bilgi-Beceri Yarışması” düzenlendi. 
UKÜ Çevik Uraz Merkezi, konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Atatürk Meslek Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi ve Karpaz Meslek Lisesi öğrencileri gelin başı tasarımı ve gelin makyajı kategorisinde yarıştılar.
UKÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Erkay Özgör, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katılım gösterdi. 
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu açılışta yaptığı konuşmada, ülkede mesleki uzmanlık alanlarında büyük ihtiyaç duyulduğunu ve bu nedenle gençlerin nitelikli bir şekilde yetiştirilmelerinin önemini işaret etti. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nün kaliteyi artırma yönünde yaptığı çalışmaları da tebrik eden Çavuşoğlu, üniversitenin bugün düzenlenen yarışma ile gençlere sağladığı imkân için de duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Bakan Çavuşoğlu, öğrencileri sadece mezun etmenin yeterli olmadığını da belirterek, “Onları piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikte yetiştirmeliyiz. Ben bugün burada yapılan yarışmayı bu anlamda çok önemsiyorum” dedi. Konuşmasının sonunda öğrencilere yönelik olarak da konuşan Çavuşoğlu, “Öğrencilerimize tavsiyem en hızlı şekilde piyasanın ihtiyaç duyduğu seviyede eğitimlerini tamamlamaları ve dünyada oluşan gelişmeleri takip edip buna bağlı olarak rekabet edebilmeleridir” ifadesini kullandı. 
UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ise konuşmasında, meslek eğitiminin öneminin günden güne artmaya devam ettiğini belirterek, yarışmaya katılan tüm öğrencilere bu cesur adımlarından dolayı teşekkür etti. Yarışmanın gençlerin yaratıcılıklarını ve becerilerini sergileyebilmeleri açısından önemli bir fırsat olduğunu da işaret eden Nadiri, yarışma kapsamında öğrencilerin sadece becerini göstermekle kalmadıklarını aynı zamanda kendilerini de ifade etme şansı yakaladıklarını kaydetti. 
Nadiri, konuşmasında yarışmacı öğrencilere de hitap ederek, “Bu yolda ilerlerken, yeteneklerinizi geliştirmeye ve hayallerinizi gerçekleştirmeye devam etmenizi dilerim. Bu tür etkinlikler, gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmak ve onları desteklemek için önemlidir” şeklinde konuştu. 
UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Dr. Vali Gjinali ise yıllarca benzer etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını anımsatarak, bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin çok güzel tasarımlar çıkarttıklarına dikkat çeken Gjinali, “Amacımız bu tür etkinliklerin devam etmesi ve bu sayede öğrencilerin gelişimine daha çok katkı koymaktır” dedi.
Açılış konuşmaları sonrasında, yarışmacı öğrenciler gelin saçı ve makyajı konusunda becerilerini sundular. Etkinlik süresince UKÜ’lü öğrenciler de daha önceki yıllarda tasarlanan gelin saçı ve makyajlarının fotoğraflarından oluşan bir sergi gerçekleştirdiler.