Adalet Meslek Yüksekokulu

Hakkında

Adalet Meslek Yüksekokulumuz 2011-2012 Akademik Yılı itibariyle eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Yargı örgütlerinde görev yapan üstün nitelikli personel, adil yargılama ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hayata geçirilebilecek kişiler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla, alanında uzman ve seçkin öğretim üyesi kadrosuyla Adalet Meslek Yüksekokulumuz eğitim verir.

Misyon ve Vizyon

Adalet programının amacı hakim ve savcılara çağdaş değerler ve bilimsel ilkeler ışığında, temel hukuk bilgisine sahip, nitelikli, teorik alt yapısı olan, uygulamayı bilen ve teknolojiyi takip eden yardımcı elemanlar yetiştirmektir.

Kaliteli eğitimini sürekli arttıran, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap verebilen, öğrencilerini mesleğe temel hukuk bilgisinin yanında, bilgisayar-klavye bilgisine hâkim olarak en iyi şekilde hazırlayan Meslek Yüksekokulu olmak ve iş hayatında öncelikli tercih edilen mezunlar yetiştirmektir.

ciu-vocational-school-of-justice-mission

Eğitim İmkanları

Adalet yüksekokullarında öğrencilere adalet hizmetlerinin gerektirdiği nitelikler göz önünde bulundurularak teorik ve uygulamaya yönelik bilgiler verilir. Yüksekokulda kamu hukuku ve özel hukuk bilgisi, hukuk bilgisi, hukuk usulü bilgisi, ceza ve ceza usulü bilgisi, icra-iflas bilgisi, avukatlık ve noterlik mevzuatı, mali mevzuat, hukuk dili, adli tıp, infaz bilgisi, kalem mevzuatı gibi hukuk bilgilerinin yanı sıra, Türkçe, yabancı dil, muhasebe gibi teorik ve uygulamalı dersler verilir.

İletİşİm

Adalet Meslek Yüksekokulu