İletişim

UKÜ’lü iletişimciler “medya planı” hazırladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri “Medya Planlaması” dersi kapsamında hazırladıkları “Medya Planım var” temalı projelerini Kuzey Kıbrıs'ın Reklam, Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim alanlarında önde gelen sektör temsilcilerine sundular. 

UKÜ Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Galip E. Erdil yönetiminde hazırlanan projelerde, öğrenciler teorik derslerde edindikleri bilgileri uygulamalı derslerde öğrendikleri ile birleştirerek kendi kişisel projelerini oluşturdular. 

Yrd. Doç. Dr. Erdil öğrencilerin kurumsal kimlik çalışmaları, sosyal medya yönetimi ve reklam alanında hizmet veren 990Media direktörü Eren Meral ile bir araya geldiklerini dile getirerek, “Öğrencilerimizin akademik eğitimleri sonrasında kariyerlerine devam edecekleri sektör temsilcileri ile görüşmeleri ve projelerini sektör temsilcilerine anlatma fırsatı yakalamaları önemli bir kazanım” şeklinde konuştu. 

Proje görsellerinin ve fikirlerin karşılıklı olarak paylaşıldığına dikkat çeken Erdil, “Öğrencilerimizin kendi ürettikleri çalışmaların ve fikirlerin sektör temsilcisi Eren Meral tarafından beğenilmesi onları motive etti. Çalışmaları hakkında geribildirim almaları da öğrencilerimiz için çok değerli bir tecrübe oldu” dedi. 
Yrd. Doç. Dr. Erdil, öğrencilerin söz konusu değerlendirme toplantılarında sektörün beklentileri konusunda bilgi sahibi olmalarını önemsediklerini belirterek, bu yöndeki sektör üniversite işbirliğine devam edeceklerini kaydetti.