Kampüs

UKÜ’lü Akademisyen Prof. Dr. Fatoş Silman, Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türk Kurtuluş Mücadelesindeki Önemine Dikkat Çekti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatoş Silman, Kıbrıs Türk toplumunun siyasi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs Türkü’nün kurtuluş mücadelesinde önemli bir yeri olduğuna vurgu yaptı.

CIU News Full Width Default Image

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkan Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs Türk kurtuluş mücadelesinin en önemli tarihi liderlerinden biri olduğunun altını çizen Silman, “1950 yıllarında ortaya çıkan ENOSİS ülküsünün Kıbrıs Türklerinde yarattığı endişe ve korkuya karşı onları bilinçlendirme ve güvenlerini sağlama hareketinde öncülük yapmıştır” dedi.

Prof. Dr. Silman, Dr. Küçük’ün Rauf Denktaş’la birlikte Kıbrıs Türk lideri olarak Londra’da Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş antlaşmalarının imzalanmasında da önemli görevler aldığını hatırlatarak, “Kıbrıs Türk kurtuluş mücadelesinde Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş ve Osman Örek üç arkadaş olarak tarihe adlarını yazdırmışlardır” şeklinde konuştu.

Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türklerinin egemenlik haklarını elde etmeleri için çok uğraş verdiğinin altını çizen Silman, ayrıca Küçük’ün siyasi baskı altında bulunan Kıbrıs Türkleri’nin sesini dünyaya duyurmak için Halkın Sesi Gazetesi’ni kurduğunu da anımsattı.

Prof. Dr. Silman, Dr. Fazıl Küçük’ün siyasi kimliğinin yanı sıra iyiliksever bir kişi olarak bilindiğini de aktararak, kendisinin haftanın belli günlerinde özel kliniğinde halka ücretsiz muayene hizmeti verdiğini bildirdi.

Dr. Küçük’ün toplumsal çıkarları kendi çıkarlarından her zaman üstün tuttuğunu ifade eden Silman, Küçük’ün Kıbrıs Türk toplumu için yaptığı fedakârlıkların hiçbir zaman unutulmayacağını da kaydetti.