Uygulamalı Bilimler

UKÜ’de Kozmetoloji Teknikerliği Programı Açılıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde Kozmetoloji Teknikerliği Bölümü 2022-2023 Akademik yılı güz döneminde öğrenci kabulüne başlıyor. 

UKÜ Kozmetoloji Teknikerliği Bölümü Başkanı Dr. Vali Gjinali Kozmetoloji Teknikerliğinin 3 yıllık bir program olduğunu belirtti. 

Kozmetoloji (Kozmetik bilimi) teriminin tüm dünyada kullanılan bir terim olduğunu aktaran Gjinali, “Kozmetoloji saç bakımı ve yapımı, cilt ve vücut bakımı, makyaj, manikür pedikür, epilasyon, depilasyon ve kozmetik ürünler gibi konuların bilimsel bir format ve isimde birleştirilmiş halidir” şeklinde konuştu. 

Dr. Gjinali, Avrupa ve Amerika’daki üniversite programlarında uzun yılardır bu alanda çalışmalar yapıldığını belirterek, “Ancak KKTC ve Türkiye’de bu alanda eksiklikler var. Program bu yapı göz önünde bulundurularak sektördeki profesyonel ve eğitim kurumlarındaki eğitmen ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılandırıldı. Bu nedenle programa çok yoğun bir talep söz konusu.” dedi.    

Yeni tasarlanan Kozmetoloji teknikerliği programının öğrenciler açısından oldukça avantajlı olduğuna dikkat çeken Gjinali, 2 yıllık eğitim sonunda Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programından mezun olan öğrencilerin direk olarak 3’üncü sınıftan devam edebileceklerini ve bu sayede de çift diplomaya sahip olma şansları olduğu bilgisini paylaştı.  

Dr. Gjinali, üçüncü sınıftaki derslerin ilk iki yılda öğretilen derslerden daha kapsamlı olacağını aktararak, “Ayrıca eğitim ve öğretim için planlanan müfredat programında, üniversitede alınan derslerin yanı sıra öğrencilerimiz bir fiil üniversitemiz bünyesinde açılacak olan salonda çalışarak el becerilerini de daha üst seviyelere çıkartabilme imkânı bulacaklar” şeklinde konuştu. 

Üniversite tarafından sağlanacak uygulama olanağı nedeniyle mezunların sektörde çok daha iyi profesyoneller olabileceklerini aktaran Gjinali, mezunların eğitim alanında kariyerlerini devam etmek istemeleri durumunda hem teorik hem de uygulama bilgisine sahip bilinçli eğitmenler olacaklarını dile getirdi.