Tarım Bilimleri

UKÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencileri kendi bitkilerini yetiştiriyorlar

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından başlatılan uygulama çerçevesinde, üniversite tarafından lisans öğrencilerinin her birine belli ölçülerde parseller sağlanarak, öğrencilerin kendisine önerilen bitkileri yetiştirmelerine olanak sağlandı.

Başlatılan yeni uygulama hakkında bilgi veren UKÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Ok, iyi bir ziraat mühendisi yetiştirmede öğrencilerin aldığı teorik eğitimin kalitesinin yanı sıra pratik eğitimin niteliği ve niceliğinin de önemli bir paya sahip olduğunu kaydetti. 

Yrd. Doç. Dr. Ok, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilmeleri için “Duyarsın unutursun, görürsün hatırlarsın, denersin yaparsın” mottosu doğrultusunda özgün uygulamanın gerçekleştirildiğini belirtti. 

Uygulama parseli için gerekli alet, ekipman ve organik gübrenin Üniversite tarafından temin edildiğine dikkat çeken Ok, “Her öğrencimizi seçilen bir tür bitkinin yetiştirilmesi ile görevlendirdik. Öğrenciler kendilerine tahsis edilen arazilerde toprak hazırlığı başta olmak üzere tüm tarımsal pratikleri kendileri uygulayacaklar” bilgisini paylaştı. 

Yrd. Doç. Dr. Ok, bu süreçte Fakülte öğretim üyelerinin öğrencileri ve parsellerini yakından takip ettiklerini belirterek, “Ancak yapmış oldukları yanlış uygulamalara müdahale etmedik. Öğrencilerin hatalarını kendilerinin görmelerini istedik” dedi. 

Amaçlarının öğrencilerin kendi tecrübelerini kazanmalarına fırsat vermek olduğunu söyleyen Ok, öğrenci parsellerindeki bitkilerin yeterli olgunluğa ulaşması ile geçen hafta içerisinde öğrencilerin tamamının hazır olduğu bir tarla günü düzenlediklerini dile getirdi. 

Hüseyin Ok, bu yıl başlatılan uygulamanın öğrenciler tarafından çok beğenildiğini aktararak, söz konusu uygulamanın gelecek dönemde yarışma şeklinde yürütüleceğini ve ilk üçe giren öğrencilerin ödüllendirileceğini vurguladı.