Mühendislik

UKÜ öğrencileri teknik gezi gerçekleştirdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri çimento türlerini ve çimento üretim aşamalarını yerinde görmek ve deneyimlemek için Boğaz Madencilik ve Endüstüriyel Ltd. şirketine yönelik teknik gezi düzenledi. 

Yrd. Doç. Dr. Ömer Damdelen ve Öğretim Görevlisi Shihab İbrahim’in danışmanlığında gerçekleştirilen gezide, öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerinde edindikleri teorik bilgilerin hem laboratuvar ortamında hem de üretim alanındaki uygulamalarını yerinde gözlemlemek amacıyla düzenlendi. 

Özellikle Yapı Malzemeleri ve Betonarme Tasarım derslerini alan ve mezun durumda olan tüm öğrencilerin teknik geziye katıldıklarını belirten Damdelen, öğrencilere gezide aynı zamanda çimento üretim fabrikasındaki iş güvenliği ve kuralları hakkında da bilgilendirme yapıldığını aktardı. 

Çimentonun kimyasal detayları ile çimentonun türleri (Portland çimento, Portland kompoze çimento, Yüksek fırın cüruflu çimento, Pozzolanik çimento ve Kompoze çimento) hakkında öğrencilere bilgi verildiğini aktaran Damdelen, gezide son olarak hammadde hazırlama, farin (toz hali) öğütme, pişirme, çimento üretimi ve paketleme olarak 5 ana kısımdan oluşan üretim konusunun uygulamalı olarak gösterilip, anlatıldığını belirtti.

Damdelen açıklamasında teknik gezilerin öğrencilerin teorik bilgilerini pekiştirmek açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, bu yöndeki yerinde inceleme teknik gezilerin düzenlenmesine devam edeceklerini kaydetti.