Kampüs

UKÜ GSTMF “Atilla Yücel Eskiz Yarışması” Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) Öğrenci Kişisel Gelişim Etkinliği Komitesi ve bölüm öğrencileri iş birliğinde “Tarihi ve Modern Yaşam Alanları”nı konu alan “Atilla Yücel Eskiz Yarışması” ödül töreni gerçekleştirildi.

CIU News Full Width Default Image

UKÜ Bilim ve Teknoloji Binası giriş holünde gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, kurumların devamlılığı ve sürdürülebilir olmalarının önemine dikkat çekerek, “Atilla Yücel hocamızın adını yaşatan ve devam ettiren bu özel etkinlikle, hem üniversitemize hem de mimarlık bilimine yapmış olduğu katkılarını hatırlama fırsatı yakaladık” dedi.

Prof. Dr. Nadiri, konuşmasında, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğrenci Kişisel Gelişim Komitesi’ne de düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür etti.

GSTMF Dekanı Prof. Dr. Nezih Ayıran ise konuşmasında, yarışmanın Atilla Yücel hocanın anısına düzenlendiğini belirterek, “Bu yarışma uluslararası mesleki tanınırlığa sahip, Türkiye’nin önde gelen kuramcı ve uygulamacılarından olan ve 2018 yılında aramızdan ayrılan Atilla Yücel Hocamıza adanmıştır” dedi.

Prof. Dr. Ayıran, yarışmaya 126 öğrencinin katıldığı ve jüri değerlendirmesi sonucunda birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri ile mansiyon almaya hak kazanan diğer 5 çalışmayı belirlediklerini açıkladı.

Yarışmada, Chigoziem Odumagun birincilik, Yelçin Yavuz ikincilik ve Selen Paşmakcıoğlu üçüncülük derecesinin sahibi oldu. Mustafa Kalaycı, Emirhan Göktaş, Zeki Batuhan Baran, Gürpınar Olay ve Mesut Tutsak ise jüri tarafından mansiyon ödülüne layık görüldü.

Prof. Dr. Atilla Yücel’in akademik çalışmaları içerisinde; Akdeniz mimarisi tarihi, arkeolojik sit alanlarının araştırılması ve geleneğin modern yorumunun bulunduğunu kaydeden Ayıran, “Bu yarışmanın esas amacı, geleneksel ve modern mimari örnekleri ve mimari mirasın korunması gibi çevre konularını, eskizlerle görsel olarak yorumlama şansını öğrencilerimize vermektir” dedi.

GSTMF Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Songür Dağ, törende yaptığı konuşmasını, Mimarlık, İç Mimarlık, Grafik Tasarım, Endüstriyel Ürün Tasarımı ve İletişim Tasarımı bölümlerinde okuyan öğrencilere; tasarımın, eskizle başladığını hatırlatarak “Umuyoruz ki bu projeyle öğrencilerimiz, eskizin önemiyle ilgili farkındalıklarını daha da geliştirmiştir.” şeklinde tamamladı.