Kampüs

UKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Teknik Gezi Gerçekleştirdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri, ülkenin önde gelen turizm işletmelerinden Elexus Hotel & SPA’ya teknik gezi düzenlendi.

CIU News Full Width Default Image

Gıda güvenliği, hijyen ve sanitasyon dersi kapsamında gerçekleştirilen teknik gezide, bölüm öğrencileri derslerde edindikleri bilgileri pratik olarak gözlemleme şansı yakaladılar.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, düzenledikleri inceleme gezisi kapsamında, öğrencilerin, derslerde öğrendikleri teorik bilgileri yerinde inceleme fırsatı bulduklarını ifade ederek, “Öğrenciler, Elexus Hotel & SPA Genel Müdürü İsmail Tirali, Genel Müdür Yardımcısı, Operasyon Müdürü, Güvenlik Müdürü, Kat Hizmetleri Müdürü, Bilgi İşlem ve Kalite Müdürü, Baş Aşçı ve Gıda Mühendisi ile bir araya gelerek oteldeki her birim hakkında bilgi aldılar” dedi.

Öğrencilere, otel yetkilileri tarafından, işletmenin günlük operasyon akışı, hijyen-sanitasyon uygulamaları ve misafirleri ilişkileri hakkında detaylı bilgi verildiğini kaydeden Doç. Dr. Uludağ, “Bu sayede öğrenciler, yakın gelecekte beraber çalışacakları ve meslektaş olacakları profesyonellerin bilgi, görgü ve tecrübelerinden faydalanma şansı elde ettiler” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Uludağ, teknik gezi kapsamında öğrencilere verilen brifing sonrasında yetkililerin, öğrencilerin sorularını da cevapladıklarını belirterek, inceleme gezisinin interaktif ve faydalı geçtiğini açıkladı.

Genel Müdür İsmail Tirali ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi öğrencilerinin sektöre olan ilgilerinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, bu yöndeki ziyaretlerin devam edeceğini ve sektör açısından da geleceğin turizmcileri ile bir araya gelmenin umut verici olduğunu kaydetti.