Genel

UKÜ 5. Kariyer Günleri Başlıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Kariyer ve Mezunlar Merkezi tarafından 22-24 Mayıs tarihleri arasından “5. Kariyer Günleri” düzenleniyor.

Uluslararası standartlarda kaliteli eğitim ve araştırma imkânları sunan bölgenin önemli yükseköğrenim kurumlarından UKÜ, öğrencilerinin mezuniyetleri sonrasında istihdam olanaklarına katkıda bulunmak amacıyla alanlarında uzmanlaşmış, iş ve akademi dünyasının önemli isimlerini kampüsünde ağırlıyor.  

UKÜ Kariyer ve Mezunlar Merkezi Koordinatörü Berna Ozansoy UKÜ 5. Kariyer Günleri kapsamında konuşarak, “UKÜ ailesi olarak her öğrencimiz bizim için eşsizdir ve değerlidir. Düzenlediğimiz her etkinlik onların kariyer yaşamlarında başarıya bir adım daha yaklaşmalarını sağlıyorsa ne mutlu bize” ifadesini kullandı. 

UKÜ Çevik Uraz Merkezi, Konferans Salonu'nda 22 Mayıs Pazartesi saat 09.00’da başlayacak 5. Kariyer Günleri kapsamında farklı alanlarda uzmanlaşmış, sektörün önde gelen profesyonel isimleri ve akademi dünyasının uzmanları öğrenciler ile iş yaşamına dair bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklar. 

KKTC Çalışma ve Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ile UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’nin açılış konuşmaları ile başlayacak 5. Kariyer Günleri,  Marmara Üniversitesi-Endüstri Mühendisliği’nden Prof. Dr. B. Gültekin Çetiner; Akdeniz Üniversitesi-Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Nedim Mutlu; CreditWest Bankası Teftiş Kurulu, Müfettiş-Yetkili Murakıp Bihter Beyazyüz Çevirgen; Telsim/Vodafone Kıdemli Yazılım Uzmanı Togan Çakmak tarafından yapılacak sunumlar ile ilk gün programı tamamlanacak.

İkinci gün programında ise The Arkın İskele Hotel, İnsan Kaynakları Müdürü Dilem Dana; Brasserie Chaglayan Şef Ceren Karapaşa; Koç Üniversitesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden Dr. Eda Aksoy öğrenciler ile buluşacak.  
UKÜ 5. Kariyer Günleri’nin son günü kapsamında ise Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürü Fehmi Gürdallı; Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Galip Yüksel; Liv Hospital İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Gülşah Ertürk ve son olarak da Liv Hospital, Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Canan Sarı öğrenciler ile iş yaşamına dair tecrübe ve bilgilerini paylaşacaklar.