Genel

UKÜ 1. PDAREM Psikolojik Farkındalık Günleri gerçekleştirildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (UKÜ-PDAREM) tarafından 1. PDAREM Psikolojik Farkındalık Günleri tamamlandı. 

UKÜ-PDAREM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eliz Volkan etkinliği 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü nedeniyle 10 Mayıs tarihinde başlattıklarını belirterek, bir hafta süren farkındalık günleri kapsamında çeşitli seminerler, paneller ve atölye çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

PDAREM Psikolojik Farkındalık Günleri kapsamında düzenlenen seminer ve paneller hakkında da konuşan Volkan, şunları aktardı: “UKÜ Psikoloji Bölümünden Uzm. Nöropsikolog Hatice Ülsever’in “Psikolojide Bilimselliğin Önemi”, UKÜ-PDAREM uzmanları Yrd. Doç. Dr. Eliz Volkan, Dr. Çise Akün, Uzm. Psk. Huriye Koruşan organizatörlüğünde “Gelişim Odaklı Zihniyet Eğitimi (GOZE) Atölye Çalışması”, KUİR Kıbrıs Derneği’nden Ömür Ray ve Reşat Şaban ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Nefret Söylemi Paneli”, Kıbrıs Üniversitesi’nden Uzm. Psk. Ayşe Bıyıkoğlu’nun “Kriz ve Çatışma Dönemlerinde Mutluluğu Bulmak” başlıklı çalışmalar yer aldı.  

PDAREM Psikolojik Farkındalık Günleri’nin kapanış etkinliğinin ise “Bilişsel Davranışçı Terapi’nin (BDT) Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panel olduğunu söyleyen Volkan, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği (BDPD) Başkanı Prof. Dr. Hakan Türkçapar (1. Dalga BDT), BDPD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kadir Özdel (2. Dalga BDT), Yrd. Doç. Dr. Simge Vural’ın (3. Dalga BDT) etkinlikte konuşmacı olarak yer aldıklarını ifade etti. 

Yrd. Doç. Dr. Eliz Volkan 1. PDAREM Psikolojik Farkındalık Günleri kapsamında birbirinden değerli uzmanlar ile farklı konu başlıklarında düzenlemiş oldukları çalışmalara ek olarak UKÜ PDAREM tarafından yıl içerisinde 15 Mart-3 Mayıs 2023 tarihleri arasında 6 modülden oluşan geniş katılımlı bir eğitim programı düzenlediklerini de kaydetti. 
Volkan, ‘Gelişim Odaklı Zihniyet Eğitimi’nin (GOZE) 6 modülüne eksiksiz olarak katılan katılımcılara ise etkinlik sonunda sertifika takdim ettiklerini aktardı