22-23 Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni Bilgilendirme

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni 21 Haziran 2023 tarihinde 19:30’da UKÜ Açık Hava Performans Sanatları Merkezinde (Amfi Tiyatro) yapılacaktır.

Tören sunucuların açılış konuşmaları ile başlayacak olup, Saygı Duruşu ve Uluslararası Koro eşliğinde İstiklal Marşı, mezunlar adına öğrencilerimizin konuşmaları, Protokol konuşmaları ve mezunlara mezun belgesi takdimleri ile devam edecektir. Törenimiz kep atma töreni ile sona erecektir.

Mezuniyet Yol Haritasını görüntülemek için tıklayınız.

Mezuniyet Töreni canlı yayın linki için tıklayınız

Mezuniyet Yıllığı Fotoğraf Çekimleri

Mezuniyet yıllığımızda cübbeli fotoğrafınızın yer alması için 12-20 Haziran 2023 tarihleri arasında Eğitim ve İnsani Bilimler Merkezinde bulunan EH103 numaralı sınıfta (12-16 Haziran 09:00-16:00, 19-20 Haziran 08:00-14:00 saatleri arasında) fotoğrafınızı çektirmeniz gerekmektedir. Fotoğraf Çekim Ücreti 200 TL’dir.

Not: Çekim yaptırmayan öğrencilerin fotoğrafları yıllıkta yer almayacaktır.

Cübbe Dağıtımı

Mezuniyet Törenine 2022-2023 Bahar dönemi mezunları ile 2022-2023 Yaz dönemi mezun adayları katılabileceklerdir.

Cübbenizi almadan önce CIU-SIS üzerinden ‘Mezun Memnuniyet Anketi’nin doldurulması zorunludur.

Mezuniyet törenine katılabilmek için kayıt işlemleri cübbe alımları ile aynı anda yapılacaktır. Cübbesi olan öğrenciler de mezuniyet töreni kayıt işlemlerini cübbe teslim yerinde yapmalıdırlar. Kayıt işlemleri 19 Haziran 2023 tarihine kadar yapılacaktır. Mezuniyet kıyafetinin (kep ve cübbe ) giyilmesi mezuniyet törenine katılacak olan tüm öğrenciler için zorunludur. Mezun olacak olan öğrenciler, kep ve cübbelerini 12 – 21 Haziran 2023 tarihlerinde 9:00-16:00 saatleri arasında Eğitim ve İnsani Bilimler Merkezinde bulunan EH104’den 1000 TL kapora dekontu (Novabank Cübbe Hesabı: 10-116-160010) karşılığında temin edebilirler. Dekontlarda Öğrenci adı, soyadı ve öğrenci numarası mutlaka yazılı olmalıdır. (Banka çalışma saatleri: 08:30-16:00)

Mezun olan öğrenciler kep ve cübbelerini 21 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde 09:00-16:00 saatleri arasında Eğitim ve İnsani Bilimler Merkezinde bulunan EH104’e teslim etmeleri halinde verilen kaporanın 850 TL‘sini geri alacaklardır.

Dikkat: 19 Haziran 2023 tarihinden sonra yapılan kayıtlar, isminizin en son listede yer alacağı, tören sırasında bölümünüz ve fakülte/okulunuzdan ayrı bir şekilde hareket etmek zorunda kalacağınız anlamına gelmektedir.

Mezuniyet Töreni Öncesi

Törene katılacak öğrencilerimiz tören alanına gelmeden önce Mezuniyet Töreni (SIS) linkine girerek grup liderinin adını, yaka kartı numarasını ve giriş kapısını öğrenmelidir. Yaka kartındaki ilk harf oturma bloğunu, harfden sonraki sayı oturacağı sırayı, ayırma çizgisinden sonraki sayı ise oturulacak sandalyeyi belirler. Yaka kartı numarasının sonundaki harf ise sahnede belgenin alınacağı yeri gösterir.

Öğrencilerimizin saat 16:00’da tören alanında hazır olması gerekmektedir. Öğrenciler ilk önce tören alanında giriş kapısını bulmalıdır. Orada grup lideriniz elinde tabela ile sizleri bekliyor olacaktır. Sizi bekleyen grup liderinizden yaka kartınızı teslim alıp cübbenizin sol tarafına yapıştırmanız gerekmektedir. Grup lideriniz size tören süresince yapmanız gerekenleri anlatacaktır.

Sizler için hazırlanan videoyu izleyerek tören hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Videoyu izlemek için tıklayınız

Not: Her öğrenci için davetli sayısı 2 kişi olarak sınırlandırılmıştır.