Hakkında

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Radyo ve Televizyon Müdürlüğü, TV haberciliği, tasarım, kurgu ve kısa film alanlarında uygulamalı olarak çalışmaların yapıldığı birimdir. RTV stüdyosunda pratik ve teori düşüncelerini temel alan medya odaklı çalışmalar yapılır, böylece kuram ve uygulama arasında bir köprü kurulmuş olur.

Sağladığı Hizmetler

UKÜ bünyesinde yapılan sempozyum, söyleşi, tanıtım gibi etkinliklerin kayıt altına alınması, kurgulanması ve arşivlenmesi de RTV stüdyolarında yapılmaktadır. Stüdyo içerisinde yer alan radyo atölyesinde İletişim Fakültesi öğrencilerinin ders kapsamındaki uygulamalarının yanı sıra, tüm bölümlerden öğrenciler radyo programı yapabilirler. KKTC’de karasal, tüm dünyada ise internet üzerinden dinlenebilen CIU FM geniş repertuarı ve dinleyici kitlesiyle yayınlarını 24 saat olarak kesintisiz yapar.

Radyo ve Televizyon Müdürlüğü
Tel: +90 392 671 1111 Dahili: 2326/2310