Radyo ve Televizyon Birimi

Hakkında

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Radyo ve Televizyon (RTV) Stüdyoları birimimiz, bünyesinde profesyonel ekipmanlarla donatılmış; radyo stüdyosu, televizyon stüdyosu ve post prodüksiyon stüdyosunu barındırmaktadır. İletişim fakültemizin ilgili bölümlerinin laboratuvarı konumunda olan UKÜ RTV Stüdyoları, derslerde işlenen radyo ve televizyonculukla ilgili konuların uygulamaya dönüştürülerek öğrencilere alanlarında pratik kazandırıldığı modern bir alandır.

Sağladıkları Hizmetler

Öğrenci odaklı hizmet veren UKÜ RTV Stüdyoları, sadece ilgili bölüm öğrencilerimize değil,  televizyon ve radyoya ilgi duyan tüm öğrencilerimize de açıktır. İstekli olmaları halinde kendilerine; televizyon/radyo programı yapımı, radyo ve TV’de sunuculuk, kameramanlık, video kurgusu, dijital görsel efektler, ses kayıt teknikleri gibi radyo ve televizyonculukla ilgili konularda eğitimler verilmektedir. UKÜ RTV Stüdyoları bu eğitimlerini sektör deneyimi olan personeli ve öğretim elemanları ile yürütmektedir. İlgili eğitimleri alan öğrenciler diledikleri takdirde stüdyolarımızda radyo programı üretip dinleyecileri ile buluşabilmektedirler. Böylelikle öğrencilerimize boş vakitlerini etkili bir şekilde değerlendirme fırsatı sunulmuş olmaktadır. 

UKÜ RTV Stüdyoları üniversitemizce gerçekleştirilen tüm etkinlikleri de video kayıt altına alarak arşivlemektedir. Bunun yanında, UKÜ RTV Stüdyoları  ülkemizin çok izlenen  ulusal TV kanallarına programlar da üretmektedir. Bu programların yapımı sırasında; ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerimize ve bunun yanı sıra, hangi bölümde olursa olsunlar televizyonculuğa ilgi duyan gönüllü öğrencilerimize görevler verilerek, henüz öğrenciyken dahi onların kendilerini birer televizyoncu olarak hissetmeleri sağlanmaktadır.

KKTC Yayın Yüksek Kurulunca verilen  yayın lisansına da sahip olan UKÜ Radyo, yayınlarını internet üzerinden 24 saat kesintisiz olarak gerçekleştirmektedir. 
 

İletişim

Radyo ve Televizyon Birimi
Kütüphane

Tel: +90 392 671 1111 Dahili: 2326/2310