Hakkında

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Radyo ve Televizyon Birimi, TV haberciliği, tasarım, kurgu ve kısa film alanlarında uygulamalı olarak çalışmaların yapıldığı birimdir. RTV stüdyosunda pratik ve teori düşüncelerini temel alan medya odaklı çalışmalar yapılır, böylece kuram ve uygulama arasında bir köprü kurulmuş olur. Bünyesinde profesyonel ekipmanlarla donatılmış; radyo stüdyosu, televizyon stüdyosu ve post prodüksiyon stüdyosunu barındırmaktadır.

Sağladığı Hizmetler

UKÜ bünyesinde yapılan sempozyum, söyleşi, tanıtım gibi etkinliklerin kayıt altına alınması, kurgulanması ve arşivlenmesi de RTV stüdyolarında yapılmaktadır. UKÜ İletişim Fakültesi’nin ilgili bölümlerinin laboratuvarı konumunda olan UKÜ RTV Stüdyoları, derslerde işlenen radyo ve televizyonculukla ilgili konuların uygulamaya dönüştürülerek öğrencilere alanlarında pratik kazandırıldığı modern bir alandır.

KKTC Yayın Yüksek Kurulunca verilen yayın lisansına da sahip olan UKÜ Radyo, yayınlarını internet üzerinden kesintisiz olarak gerçekleştirmektedir.

Radyo ve Televizyon Birimi
Tel: +90 392 671 1111 Dahili: 2326/2310