Program Hakkında

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Yüksek Lisans Programının amacı, elektronik ve haberleşme düzen ve sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi ve işleyişi konusunda yetkin bilimsel ve teknik bilgi birikimi kazandırmaktır.

Eğitim Olanakları

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Yüksek Lisans Programı yedi ders, seminer ve tez çalışmasından oluşmaktadır. Elektromagnetik alan, dalga kuramları ve uygulamaları, ses ve video gibi bilgilerin işlenmesi, iletilmesi, algılanması gibi konularda öğrencilere yetniklik kazandırırken araştırma laboratuvarı altyapısı ile araştırma becerilerini geliştirmede olanaklar sağlayarak seçkin uzman mühendisler yetiştirir.

Kariyer Alanları

Mezunlarımız elektronik, haberleşme, telekomünikasyon, savunma sanayii, araştırma ve eğitim kurumları başta olmak üzere çok çeşitli sektörlerde üst düzey araştırmacı olarak istihdam edilmektedirler. Ayrıca, öğrenciler kariyerlerine akademik alanda doktora yaparak da devam edebilirler.

Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Araştırma Enstitüsü
Çevik Uraz Merkezi, CU244