• UKU Online
UKÜ’DE II. RPD GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

UKÜ’DE II. RPD GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Kulübü tarafından “2. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (RPD) Günleri” gerçekleştirildi.

Çevik Uraz Konferans Salonu ve Eğitim Fakültesi Amfi-4’te gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Muhittin Tuş yapmıştır. Bu yılki ana teması RPD Kulübü tarafından “Travmalar ve İyilik Hali” olarak belirlendi. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Kulübü, II. RPD Günleri’nin genel amacını “Öğrencilerin önleyici rehberlik ve krize müdahale yaklaşımlarına ilişkin uygulamaları yakından tanımalarını sağlamak” şeklinde açıkladı.

Düzenlenen etkinliğin genelinde “Travma ve İyilik Halleri” konusu çerçevesinde bireylerin travma sonrasında ortaya çıkan olumsuz durumlar ile başa çıkmasına yönelik kullanılan stratejilerden bahsedilmiştir. Etkinlikte aynı zamanda bazı bireylerin travma sonrası belirtilerle kısa bir süre başa çıkabileceği, bazı kişilerde ise bu belirtilerin uzun süre devam edebileceği belirtilirken, kişiye iyilik halinin kazandırılması için travma sonrasında psikolojik desteğin önemli olduğu vurgulandı.

İki gün süren RPD Günleri’nin ilk gününde Uzman Psikolog Eşmen Tatlıcalı “Travma ve Travmanın Kuşaklararası İletişimi” ve Doç. Dr. Aslı Bugay, “Okullarda Ölüm ve Yas” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Etkinliğin ilk günü Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Fatoş Silman’ın önerisi doğrultusunda travma konulu “Ordinary People” adlı film gösterilmiştir. Daha sonra, bölüm öğretim üyesi Prof.Dr.Fatoş Silman “Nitel Araştırma Yöntemleri”, Doç.Dr.Erkan Işık “Aile Danışmanlığında Üçlü İlişkiler”, Yrd.Doç.Dr.Gürcan Seçim “Davranış Değişimi” başlıklı atölye çalışmaları ile devam etti.

Etkinliğin ikinci günü Yrd. Doç. Dr. Deniz Ergün “Acıları Temizlemek” temalı bir sunum yaptı. 4. sınıf Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri UKÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’nde kurum deneyimlerine ilişkin bilgiler paylaştı. Etkinliğin ikinci gününde ayrıca Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Şerife Özbiler “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İyi Oluş”, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Yalçınkaya “Kişilerarası İletişimde Beden Dili” konulu atölye çalışmalarını gerçekleştirdi.

Eğitim Fakültesi öğrencileri başta olmak üzere çok sayıda öğrencinin katılım gösterdiği II. RPD Günlerinin son oturumunda UKÜ Rektör Yardımcısı Doç.Dr.Ahmet Adalıer RPD Programı içerisinde yer alan  kurum deneyimi ve alan çalışması derslerinin öneminden bahsederek çeşitli kurumlarda stajlarını gerçekleştiren öğrencilerin kurum yöneticilerine teşekkür belgelerinin takdim etmiştir.