Öğrenciler

Titilayomi Olufunso Olutoyin - Mayıs 2019

UKÜ’de Eczacılık eğitimini tercih etmenin arkasındaki hikaye nedir?

Hastane ortamında büyüyen bir çocuk olarak, ileride sağlık sektöründe mesleğimi icra edeceğimi biliyordum. Eczacılık benim her zaman tercih edeceğim bir çalışma alanı olmuştur. Bu sebeple, Kıbrıs’a gelerek bu bölümü okumaya karar verdim. Kuzey Kıbrıs’ı tercih etmemdeki en büyük etken babamdı. Bana, Kuzey Kıbrıs’ın tarihini, tarihi yerlerini ve antik kentlerini anlattı ve bu ilgimi çok çekti. Ada’yı ilk olarak bu şekilde tanıdım.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde Eczacılık okumayı tercih ederken UKÜ’nün iyi bir öğrenme alanı olacağına ve Üniversite’nin çok kültürlü ortamı sayesinde diğer kültürleri de keşfedebileceğime inanıyordum.

Boş vakitlerinde neler yaparsın?

Müziği, dans etmeyi, terziliği ve yaratmayı, yazmayı ve konuşmayı aynı zamanda öğretmeyi seviyorum. En büyük tutkum Terzilik ve Moda Tasarımı ve yaratıcılığımı tasarımlarıma Zinelle Zibah Couture marka adı altında yansıtıyorum.

Herhangi bir UKÜ kulübüne ve topluluğuna ya da UKÜ dışında bir birliğe üye misin?

Öğrencilik hayatım boyunca, harika insanlarla tanıştım ve bu sayede iletişim ve dil becerilerimi geliştirdim. Üniversite’de gerçekleşen birçok etkinlik, kulüp etkinlikleri ve topluluk etkinliklerinde yer alma imkanı buldum. Gospel Contemporary, Hip-Hop ve Salsa'ya odaklanan Makarios Dance Kurumunun başkan yardımcılığı görevini yürüterek bir parçası oldum. Ayrıca, Nijerya Öğrenci Topluluğunda Başkan olarak ve Ulusal Nijerya Öğrenci Derneği’nde Bölge Senato Katibi olarak görev alma şansına sahip oldum. Son olarak mezun olmadan önce, gençlerin zihnini, becerilerini ve yeteneklerini geliştirmede yardımcı olan PATRAL organizasyonunda da yer aldım.

Gelecek planlarının arasında neler var? Hobini kariyerine dönüştürmeyi düşünüyor musun?

Eczacılık yüksek lisans eğitimimden sonra şimdi de Biyomühendislik doktora programında eğitimime devam ediyorum. Doktoramı en iyi şekilde tamamlamayı hedefliyorum. Akademik hayatımın yanı sıra tasarımlarımın geri dönüşüme duyulan ihtiyaca farkındalık yaratacak ve böylelikle mevcut çevresel zorlukları azaltacağı çevre dostu bir marka haline getirmeyi düşünüyorum. Bu hedefe sıkı çalışma ve özveri ile ulaşılacağıma inanıyorum.

Hayatının ilham kaynağı nedir?

Çeşitliliği benimsediğimiz ve herkesin benzersiz olduğu bir dünya yaratabileceğimi bilmek, pes etmemem için bana ilham veriyor ve devam etmemi sağlıyor. Her attığım adımın, yaptığım ve yapmayı planladığım şeylerin ötesine geçecek bir etki olacağına inanıyorum. Hayatta öğrendiğim en önemli derslerden biri, şartlar ne kadar zor olursa olsun, bir şeyi başarmanın her zaman bir yolu vardır.

Diğer UKÜ öğrencilerine ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersin?

Eğitiminiz ile hobilerimizi birlikte yürütebilmek çok zor olsa da zaman yönetimi ve önceliklerin belirlenmesi bu konuda önemli bir unsur. Böylelikle, sizin için çok önemli olmayan şeyler üzerine odaklanmanız ve enerji harcamanız gerekmez.

UKÜ’de öğrenci olmanın ne gibi ayrıcalıklarını hissettin?

Bölümümde öğrenci asistanı olarak atanan ilk öğrencilerden biri olmamın yanı sıra, şuan fakültemde araştırma görevlisi olarak görev alıyorum. Hem akademik hem de sosyal yaşam anlamında birçok olanak sağlayan UKÜ’de olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Burada tanıştığım arkadaşlarım benim ailem oldular.

2015 yılında, UKÜ Christian Fellowship Koro’sunda koordinatör olarak aktif rol alarak geçmiş Bahar Şenliği etkinliklerinde sahne alma şansım oldu. 2018 yılında ise; UKÜ TEDx etkinliğinde konuşmacı olarak yer aldım.

UKÜ hakkında ne düşünüyorsun?

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni öğrencilerini geliştirmeye yönelik fırsatlar sunan bir öğrenme merkezi olarak görüyorum ve öğrenmek için elimden geleni yapıyorum. Her ne kadar, en doruk noktamda olmasam da ve muhtemelen bunun için önümde hala çok uzun bir yolda olsa da, yolcuğumun her anında aktif olmayı seçiyor, öğreniyor gelişiyor ve bunun için çalışıyorum.

Son güncelleme: 27-05-2019