Campus Life

UKÜ ETAK’IN YILLIK TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ETAK (Endüstri Tasarımcıları Akademik Konseyi)’ın yıllık toplantısına ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’deki Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanları, ENTA (Endüstriyel Tasarımcılar Derneği) ve ETMK (Endüstri Tasarımcıları Meslek Kuruluşu) başkan ve temsilcilerinden oluşan üyelerinin katılımıyla etkinliğin açılışı, 4 Kasım Cuma günü saat 10:30’da Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

İki gün sürecek etkinlikte endüstri tasarımı eğitimi üzerine grup çalışmaları, endüstriyel tasarım eğitimindeki akreditasyon ve üyelikler, bölümlerarası iletişim biçimleri, tasarım kongreleri, araştırma projeleri, yaratıcı problem çözme teknikleri, kurumsal ve ulusal bazda yürütülebilecek çalışma önerileri gibi konular tartışılacak.

ETAK nedir?

Lisans ve lisansüstü eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümleri arasında iletişim, işbirliği ve eşgüdümü sağlamak amacıyla kurulan ETAK, eğitim, öğretim ile tasarım araştırma ve uygulamaları konularında toplumsal ve akademik paydaşları bilgilendirmeyi hedefleyen bir konsey olarak görev yapmakta.