UKÜ’DE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI KURULU TOPLANDI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı öncesinde Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri’yi ziyaret eden Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Emin Bilgen, Türkiye ile yapılan enerji protokolü ve bu çerçevede gerçekleştirilmesi planlanan enterkonnekte elektrik bağlantısı ile yenilenebilir enerji kaynakları konularında bilgi paylaşımında bulundu.

Nadiri: UKÜ yenilenebilir enerji kaynakları çalışmalarına büyük önem vermektedir

Rektör Prof. Dr. Nadiri, üniversitelerin üç temel misyonunun eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet olduğunu söyleyerek UKÜ’nün de topluma hizmet göreviyle yenilenebilir enerji kaynakları ve enterkonnekte çalışmalarına büyük önem verdiğini hatırlattı. Halil Nadiri, bünyesinde alanında uzman kişileri bulunduran UKÜ’nün devletin yürüttüğü projelere ve bu tip çalışmalara proje yöneticisi ve danışman olarak katkı koyduğunun da altını çizdi.

Abbasoğlu: UKÜ yenilenebilir enerji konusunda önderlik etmektedir

Sürdürülebilir Enerji Araştırma Merkezi Başkanı ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu ise, 1.3 MW’lık Fotovoltaik Güneş Enerjisi santraliyle UKÜ’nün yenilenebilir enerji konusunda lider kuruluşların başında geldiğini aktardı. Özellikle 5 farklı alana kurulan güneş panellerinin örnek olduğunu ve toplumun bilinçlenmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Abbasoğlu, UKÜ’de inşaatı bitmek üzere olan Bilim ve Teknoloji Binası’nın da enerji verimli bina prensibi ile projelendirildiğinin altını çizdi. Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, “1.3 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali ve Enerji Verimli Bilim ve Teknoloji Binası’nın “Yeşil Kampüs” hedefi doğrultusunda atılan önemli adımlardır. UKÜ bu tarz çalışmalara önderlik etmeye devam edecektir.” dedi.

Daha sonra Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Emin Bilgen’in başkanlığında gerçekleştirilen Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kurul toplantısında ise gündem içerisinde yer alan konular irdelendi ve dilekçeler ve başvurular değerlendirildi.