UKÜ’DE “HUKUKTA KARİYER PLANLAMASI”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Merkezi tarafından “Hukukta Kariyer Planlaması” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Başsavcı Yardımcısı Ergül Kızılok konuşmacı olarak katıldı.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağlar Özel’in açılış konuşmasını yaptığı konferans Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Kendi kişisel bilgi ve tecrübelerini Hukuk Fakültesi öğrencileri ile paylaşan Başsavcı Yardımcısı Ergül Kızılok avukatlığın çok onurlu ve güzel bir meslek olduğunu ancak zaman zaman tehditler alabildiklerini söyledi. Kızılok, hukukun güncelliğe çok önem verdiğini, meslek sonrası en çok çaba gösteren ve ölene kadar okumaya devam eden bir meslek olduğunu, okumadan asla yürütülemeyeceğinin belirtti.

Başsavcı Yardımcısı Kızılok, Kıbrıs’taki mezunların iş bulmaları için bir yıl staj yapması gerektiğini, staj başladıktan dört ay sonra mahkemelere katıldığını ve dört ay sonrasında da baro sınavına girerek başarı sağlandığı takdirde avukatlık mesleğine başlayabildiği bilgisini paylaştı.

Çok sayıda akademisyen ve öğrencinin de yer aldığı etkinlikte Başsavcı Yardımcısı Ergül Kızılok katılımcıların sorularını yanıtladı. Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğin sonunda Başsavcı Yardımcısı Ergül Kızılok’a katılımından ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.